Dolar

32,3223

Euro

35,0757

Altın

2.281,81

Bist

9.007,88

Muhtaç Asker Ailesi yardımından kimler yararlanabilir?

Muhtaç asker ailesi yardımından kimler yararlanabilir? Askerlik çağında olan birçok genç, ailesinin sorumluluklarını taşıyor. Özellikle ailesinde yaşlı veya engelli kişiler olan askerler, Muhtaç Asker Ailesi yardımı konusunda araştırmalar yapıyor. Peki ama Muhtaç Asker Ailesi yardımı nedir? Kimler yararlanabilir ve devlet ne kadar yardım verir? Aylık olarak kaç para yatırılır? İşte detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-03 09:53:43

Muhtaç Asker Ailesi yardımından kimler yararlanabilir?

Devlet, askere gitmiş olan gençlerin ailelerine destek veriyor. Belli şartlarda olan ailelere destek veren devlet, sadece kimlik numarası ile bu yardımları hesaplara yatırıyor. Aylık 275 TL olmak üzere 2 ayda bir 550 TL'lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşların PTT'deki hesaplarına yatırılıyor.

Muhtaç asker ailesi yardımından kimler yararlanabilir?

Askere giden kişi evli ise, programdan resmi nikâhlı eşi faydalandırılır. Askere giden kişi bekâr ise başvuru önceliği annenindir; anne hayatta değil ise baba başvuruda bulunabilir. Şartlı Nakit Transferi programından faydalanan kişiler Muhtaç Asker Ailesi Yardımından yararlanabilir.

Muhtaç asker ailesi yardımı için gereken belgeler nelerdir?

2022 sayılı Kanuna göre Yaşlılık- Engelli Maaşı alan ve eşi/oğlu askerde olan kişiler ayrıca bu yardım programından da Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından muhtaçlık kararı verilmesi şartıyla faydalanabilmektedir. Başvuran kişinin T.C. Kimlik Numaralı nüfus cüzdanı bilgileri gerekir. Bunun dışında vatandaştan herhangi bir belge talep edilmemektedir.

Haber Ara