Dolar

32,4747

Euro

34,9327

Altın

2.437,01

Bist

9.716,77

Muhaysini'den HTŞ’den ayrılmasına ilişkin açıklama

Suriye'deki savaşın önemli isimlerinden Abdullah El Muhaysini Tahriru'ş Şam'dan ayrılmasına ilişkin ses kaydı yayınladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-16 01:00:05

Muhaysini'den HTŞ’den ayrılmasına ilişkin açıklama

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile Tahriru'ş Şam'dan ayrıldığını açıklayan Suriye'deki savaşın önemli isimlerinden Abdullah El Muhaysini, bu ayrılışa ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu bir ses kaydı yayınladı.

Muhaysini, sesli açıklamasında Heyet'ut Tahriru'ş Şam'a katılırken verilen kararları sıralayak,

İşte açıklamasının ayrıntıları:

Kendisinin ve diğer kadıların görevinin insanları doğruya iletmek olduğunu; haram olan kanı akıtmak olmadığını ve grupları bir birleriyle iyi ilişkilere sevk etmek olduğunu; HTŞ'ye katılırken farklı grupların bir sancak altında toplanacağı ümidiyle katıldığını, ve bunu devrimin devam edebilmesi için bir gereklilik olarak gördüğünü; Daha önce HTŞ'yle bir grupla savaşmadan önce bunu kadılara soracakları, bu kararın doğru olup olmadığını kadılarla istişare edecekleri yönünde anlaştıklarını; Heyet Tahrir Eş Şam ile Ahraruş Şam arasında savaş olunca kendilerinin (Muhaysini ve diğer kadıların) iç sorunları bitirmek için çözüm önerileri sunduğunu; Daha sonra bu olayların üzerine sızdırılan ses kayıtlarının geldiğini, HTŞ'de kalmaya devam etmek için bazı şartlar sunduklarını fakat kabul edilmediğini belirtti.

Muhaysini'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekilde idi:

“Tek olan Allah'a hamd olsun. Kendisinden sonra peygamber olmayana salat ve selam olsun. Bundan sonra: Son zamanda yayılan ses kayıtlarının meydana getirdiği fesat ve çatlağa yönelik Heyet Tahrir Şam komutanları hakkındadır. HTŞ'de bulunan bir grup ilim ehli süreçteki riskler, manzaranın karmaşıklığıyla beraber ve sahanın maslahatı itibariyle gerekli ıslahatları içeren, HTŞ'ye nasihat ve (HTŞ'de) kalmalarına bir şart olarak bir paket sunmaktadır. Islahatlar özetle şunlardır:

1- Cihad cemaatinin hareketlerinde komutanların ve askerlerinin hakiki mercii kabul edilmeleriyle ilim ehline itibarlarının iade edilmesi ve mevkilerinin korunması,

2- İç yargı dosyasının işlemesi ve yetkisinin artırılması,

3- HTŞ ile halk arasında ve HTŞ ile diğer gruplar arasında musalaha yapacak, istisnasız tüm tutukluların dosyalarına bakacak, HTŞ aleyhinde açılan davalara bakacak yüksek yetkili bir heyetin kurulması.

Doğru yolun ve muvaffakiyetin sahibi Allah'tır.”

(İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

722401_1

Haber Ara