Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Muharrem Sarıkaya: Babacan kuracakları partinin çerçevesini çizdi

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan öncülüğünde yürütülen yeni parti kurma çalışmalarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-09 10:12:11

Muharrem Sarıkaya: Babacan kuracakları partinin çerçevesini çizdi

Sarıkaya, "Babacan çerçeveyi çizdi… İki ay kadro, iki ay manifesto" başlığıyla yayımlanan yazısında "Ali Babacan parti kurma çalışması ile ilgili en net açıklamasını dün yaptı. Bununla kalmadı, kuracakları partinin kalın ilke çerçevesini de çizdi" ifadesini kullandı.

Yazının ilgili bölümü:

"Parti kurma çabasında olduğu arkadaşlarıyla dün yaptığım sohbetlerden edindiklerime göre Babacan'ın açıklaması parti kurma çabalarına katkı vermek isteyenlere çağrı niteliği de taşıyor. Çünkü bugüne kadar birçok kişiyle görüşmelerde bulunulmuş, bazen Ali Babacan bu görüşmeyi bizzat yaparken, bazen de birlikte yola çıktığı arkadaşları aracılığıyla gerçekleştirmişti. Ancak sonraki süreçte bağ kurulmamış, öylece bırakılmıştı.

ANA ÇERÇEVE

Aktardıklarına göre, bundan sonraki süreci daha önce temas kurup, olumlu yaklaşımını gördükleri kesimleri bir araya getirmek oluşturacak. Nitekim Babacan da dünkü bayram mesajını da kapsayan açıklamasının daha ilk adımında “En önemli çalışma ilkelerimizden birisi katılımcılık ilkesi, geçen ay yaptığım açıklamadan sonra çok sayıda vatandaşımız bu sürece katkı verme iradesini beyan etti, heyecan ve birikimleri ile çalışmalarımıza şimdiden değer katmaya başladı” cümlesi de bu sürece işaret ediyor. Sonrasına yönelik beklentisini de “Arzu ettiğimiz temsil gücü yüksek ve geniş kadroyu kısa bir zamanda oluşturmayı hedeflemekteyiz” sözleriyle veriyor.

ANAP BENZERİ

Burada da kalmıyor, partiye ideolojik bir sınırlama getirmiyor…Aksine ANAP benzeri dört eğilimi buluşturan siyaseti esas alacaklarını, “her kesime açık, diyaloğu esas alan, kapsayıcı çözüm odaklı müzakere sürecine açık olacaklarını” belirterek dile getiriyor. “Popülizm akımlarının evrensel ilke ve değerleri tahrip ettiği” tespitini yaptıktan sonra insan hakları ve özgürlükler konusunda en yüksek standardı hedeflediklerini belirtiyor. “İleri demokrasi, hukukun üstünlüğü, itibarlı kurum ve kurullar” değerlerine vurgu yaparken, gençlere de atıfta bulunuyor."

Haber Ara