Dolar

32,5884

Euro

34,7872

Altın

2.510,01

Bist

9.693,46

Muharrem İnce partiyi ne zaman kuracak?

CHP genel merkeze savaş açarak Memleket Hareketi’ni başlatan Muharrem İnce, ‘Ben bunlarla siyaset yapmayacağım” diyerek CHP ile yollarını ayıracağının sinyalini verdi. Peki Muharrem İnce partiyi ne zaman kuracak?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-11 20:25:36

Muharrem İnce partiyi ne zaman kuracak?

CHP genel merkezine savaş açan Muharrem İnce, yeni parti kurup kurmayacağına ilişkin olarak, "CHP'nin düzelmesi içinde sonuna kadar mücadele edeceğim. CHP'de kalmayı sonuna kadar deneyeceğim.” dedi. Muharrem İnce, parti genel merkezini hedef alarak üç ayda bir bana iftira atıyorlar. Seçim gecesi bana sonuçları vermeyerek genel merkez bana iftira attı.” dedi.

Muharrem İnce, katıldı bir televizyon programında şunları söyledi: "94'te bir iktisadi kriz yaşadık 2001'de ve bugün yaşıyoruz. Biz zihinsel ve sevgi kriz de yaşıyoruz. Bir medya hukuk krizi yaşıyoruz. Bugünkü diğerlerinden farklı. 27 saat bakanın istifasıyla ilgili bekliyoruz. Türkiye garip bir dönemden geçiyor. Türkiye'de bir kriz var ama bunu dillendiren yok. Herkes susmuş kenarda oturuyor seyrediyoruz duvara toslamamızı. Göstergelere baktım ve memleketin durumunu özetledim. Böyle bir ortamda CHP'nin oyu yüzde 65 olması lazım. Böyle bir ortamda CHP seçim diye ayağa kalkmalı. Bahçeli seçim desin diyorlar. Seçim diyorsun da ortada var mı 40'larda 50'lerde bir durum. Umut olamayan bir muhalefet var. İktidarlar muhalefet birbirine çok benziyor. Yeni sistemde gen soru ve güvenoyu yok. Güvenoyu yok, peki CHP'de de yok. Kurultay partinin en üstüdür. Kurultayda iki genel başkan yardımcısı seçilemedi. Kurultay delegeleri seçmedi. Ama sayın genel başkan, güvenoyu alamamış bu genel başkanı yardımcısını başdanışman olarak atadı. Mevcut hükümet güvenoyu istemiyor mevcut CHP'de güvenoyu alamasa dahi danışman adı altında genel başkan yardımcısı yaparım diyor"

Muharrem İnce konuşmasını şöyle sürdürdü:

ince

Haber Ara