Dolar

32,4860

Euro

34,9489

Altın

2.430,73

Bist

9.716,77

Muharrem İnce istifa etti mi? Muharrem İnce'nin partisinin adı ne?

CHP yönetimiyle bir süredir ters düşen Muharrem İnce'nin bugün istifa edeceği iddia edildi. Muharrem İnce istifa etti mi? İddiaya göre İnce saat 13.30'da Ankara'da CHP'den istifa ettiğini açıklayacak. Muharrem İnce'nin partisinin adı ne olacak? İnce'nin CHP'den istifa kararını açıklayacağı iddia edildi. Yeni parti için ise daha sonra harekete geçileceği belirtildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-08 09:52:39

Muharrem İnce istifa etti mi? Muharrem İnce'nin partisinin adı ne?

CHP'de istifa krizi sürüyor... Muharrem İnce istifa etti mi? Bir süredir CHP'den istifa edeceği söylenen Muharrem İnce'nin bugün istifa kararını açıklayacağı iddia edildi. İddia Habertürk'ten geldi. Habere göre İnce 8 Şubat 2021 Pazartesi saat 13.30'da ofisinin önünde bir basın toplantısı düzenleyecek ve CHP'den istifa ettiğini açıklayacak. Basın tıplantısının pandemi nedeniyle açık havada gerçekleşeceği belirtildi. Peki Muharem İnce CHP'den istifa edecek mi? İstafa sonrası yeni parti açıklanacak mı? 

3 CHP'li vekil de istifa etmişti

CHP'den Mehmet Ali Çelebi Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel'in istifasının ardından açıklama yapan İnce bu milletvekilleriyle bağlantıda olduğunu ve kendisinin de istifa edeceğini açıklamıştı.

 Muharrem İnce'nin partisinin adı ne?

Yeni parti kuruluşu ise daha sonra gerçekleşecek.  İnce, Memleket Hareketi adıyla başlattığı parti kurma çalışmaları kapsamında Türkiye çapında gezilere çıkmış, 50 ili dolaşmıştı. 

İnce'nin CHP'den ista etmeme şartı

Gazeteci Gürkan Hacır, CHP'den istifa ederek Memleket Hareketi'ni partileştireceği beklenen Muharrem İnce ile ilgili edindiği kulis bilgiyi Habertürk ekranlarında açıkladı.

Gürkan Hacır, CHP eski milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hakkı Akalın ve Metin Lütfü Baydar'ın CHP'nin 'Ak Saçlıları' olarak bilinen eski Genel Başkanlar Deniz Baykal, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ayrı ayrı görüştüklerini anlattı.

Daha sonra ise 3 eski genel başkanın bir araya geldiklerini, "3 talep var. Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile Genel Başkanlık seçimlerinin parti üyeleri tarafından yapılması ve 2 dönem başarısız olan bir genel başkanın o koltukta kalamayacağına ilişkin bir tüzük düzenlemesi" istediğimi söyledi.

 

Muharrem İnce kimdir?

Muharrem İnce 4 Mayıs 1964 tarihinde Elmalık, Yalova'da dünyaya geldi. Türk öğretmen ve siyasetçi. 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Cumhurbaşkanı adayı yapılmıştır. 2002 ve 2015 yılları arasında yapılan tüm genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova milletvekili olarak meclise giren İnce, iki dönem CHP Grup Başkanvekilliği görevini sürdürmüştür. 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından 18 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilen 18. Cumhuriyet Halk Partisi Olağanüstü Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışmak için grup başkanvekilliği görevinden istifa etmiştir. 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olmuş ve seçime katılan vatandaşlardan %30.67'sinin oyunu alarak ikinci olmuştur.

Haber Ara