Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

Muharrem İnce'den Suriyelilere: Gittin mi bayram tatiline kapatırım kapıyı kalırsın orada

'Esad'a ne özel bir kinim var. Ne özel bir sempatim var' diyen CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 'Suriye'de 4 milyon Suriyeli var. Bayramda tatile gidip, 10 gün kalıp dönüyorlar. Böyle şey olur mu? Gidip kalabiliyorsan kal orada. Gittin mi bayram tatiline kapatırım kapıyı kalırsın orada' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-25 13:56:28

Muharrem İnce'den Suriyelilere: Gittin mi bayram tatiline kapatırım kapıyı kalırsın orada

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CNN Türk'te yayınlanan 'Seçime Doğru Özel' programında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Açıklamalarının bir kısmı Suriyelilere ve Suriye'ye ayıran İnce, şunları söyledi

"Ekonomilerin başına liyakat sistemi ile birini atayacağız. Devlet kemer sıkacak. Saray'dan başlayacağım. Evimde otururum. Çankaya Köşkü'nü de devlet işleri için kullanırım. Kalan para ile AR-GE çalışmalarında bulunuruz. Aralık'ta 359 milyon Lira harcadılar. Kaynak mı yok? Saray yaparsanız, Suriyelilere 40 milyon dolar harcamazsanız alın size kaynak."

'SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDEN YANAYIZ'

"Esad'a ne özel bir kinim var. Ne özel bir sempatim var. Esad'ın durumunu biz belirleyemeyiz. Suriye ile ilgili yapılması gereken şudur. Türkiye'de 4 milyon Suriyeli yaşıyor ama Suriye'de büyükelçimiz yok. Açılmalıdır. Bir Suriye'nin toprak bütünlüğü korunmalıdır. İki Suriye'ye yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Üç BM'nin gözlemci olduğu Suriye içinde ve dışında yaşayanların katılımıyla bir seçim yapılmalıdır. Esad da seçilse kabul ederim, başkası da seçilse kabul ederim."

"KAPATIRIM KAPIYI"

"Suriye'de 4 milyon Suriyeli var. Bayramda tatile gidip, 10 gün kalıp dönüyorlar. Böyle şey olur mu? Gidip kalabiliyorsan kal orada. Gittin mi bayram tatiline kapatırım kapıyı kalırsın orada. Burası aşevi mi? Benim vatandaşım işsiz emekli geçinemiyor."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara