Dolar

32,3380

Euro

35,2039

Altın

2.246,78

Bist

8.718,11

Muharrem İnce'den Erdoğan'a Fatih Portakal cevabı

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fatih Portakal'a yönelik sözleri ile ilgili 'Kötü yönetim kötü yöntemlerle Türkiye’ye verdiği zararlara gazeteci tehdit ederek, hedef göstererek devam etmekte ve kötü yönetim kaynaklı yaşadığımız onca sorunu gündemden düşürmeye çalışmaktadır' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-18 13:48:35

Muharrem İnce'den Erdoğan'a Fatih Portakal cevabı

CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki adayı Muharrem İnce resmi Twitter adresinde, Erdoğan'ın sözlerini 'hedef gösterme' ve 'tehdit' olarak nitelendirdi.

​İnce, kişisel Twitter hesabında yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"AKP Genel Başkanı'nın Fatih Portakal'ı tehdit etmesi, hedef göstermesi Türkiye'deki yeni rejiminin niteliğini gösteren son örneklerden biridir. Anayasasında "herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir" hükmü varken bu Anayasal Hakkı hatırlatan Fatih Portakal'a AKP Genel Başkanı'nın söylediği sözler sadece Fatih Portakal'a yönelik söylenmiş sözler değildir. Bu tehdit ve hedef gösterme Anayasal düzenimize, Anayasal Haklarımıza, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkına, haber alma ve yayma hakkına, özgür basına, kendileri gibi düşünmeyen ve kendilerine biat etmeyen herkese yöneliktir. Kötü yönetim kötü yöntemlerle Türkiye'ye verdiği zararlara gazeteci tehdit ederek, hedef göstererek devam etmekte ve kötü yönetim kaynaklı yaşadığımız onca sorunu gündemden düşürmeye çalışmaktadır."

Erdoğan, Konya'da yaptığı konuşmada "Birileri çıkmış Portakal mıdır, mandalina mıdır nedir, sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni" sözlerini kullanmış, Portakal ise "Benle ilgili söylenenlere cevap vermeyeceğim" demişti.

 

Haber Ara