Dolar

32,5138

Euro

34,5845

Altın

2.492,92

Bist

9.548,09

Muhammed Salah'tan Mursi için taziye mesajı gelir mi?

Mısır'ın dünyaca ünlü futbolcularından Muhammed Salah'ın Muhammed Mursi için taziye mesajı yayınlayıp yayınlamayacağı merak ediliyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-18 12:36:34

Muhammed Salah'tan Mursi için taziye mesajı gelir mi?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Mısır'ın seçimle iş başına gelmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi 6 yıl önce darbeyle görevinden uzaklaştırılmış ve yıllar süren bir yargılanmaya mahkum edildi. Hapishane ve mahkemelerin sürdüğü bu altı sene içerisinde Mursi'ye yönelik ailesi ve avukatıyla ile görüştürülmekten mahrum bırakılması, sağlıklı beslenmesine izin verilmemesi, sağlığı kötüye gittiğindeyse doktorla görüştürülmemesi gibi uygulamalar Cumhurbaşkanını yavaş yavaş ölüme sürükledi.

Dün akşam saatlerinde mahkemesi görüldüğü sırada fenalaşan Muhammed Mursi, hayatını kaybetti. Olay sonrası Sisi'nin baskıcı rejiminin sürdüğü Mısır'da Mursi'nin cenazesine katılım yasaklandı, cenazenin köyüne defnedilmesine ve memleketinde gıyabi cenaze namazı kılınmasına izin verilmedi, ülke genelinde alarm durumuna geçildi. Ardından Mursi'nin cenazesi sabaha karşı ailesine teslim edildi ve basının da katılımının yasak olduğu bir törenle defnedildi. Naaşının nereye gömüldüğüyse bilinmiyor.

ÜNLÜ FUTBOLCUDAN TAZİYE MESAJI

Olay sonrası Mısır tarihinin en ünlü futbolcularından Muhammed Ebuterike, Twitter hesabından üzüntüsünü dile getirdiği bir taziye mesajı yayınladı. 

2019-06-18_12h24_50

Muhammed Ebuterike, 2017 yılında Müslüman Kardeşler üyesi olmakla suçlanmış, Mısır tarafından terör listesine alınmış, pasaportu iptal eidlmiş ve mal varlığı dondurulmuştu. Avukatı ise suçlamalaır reddetmişti.

295291

MUHAMMED SALAH TAZİYE MESAJI YAYINLAR MI?

Ebuterike'nin bu paylaşımının ardından gözler Muhammed Salah'a çevrildi. Liverpool'da top koşturan Mısırlı yıldızın Mursi için taziye mesajı yayınlayıp yayınlamayacağı merak ediliyor. Mısır askeri rejimler ve darbelerle dolu tarihi gibi son derece karmaşık yıllar geçirse de Salah, apolitik kalmayı tercih eden bir futbolcu.

Liverpool-Salah

Haber Ara