Dolar

32,3569

Euro

34,9550

Altın

2.320,17

Bist

9.079,97

'Muhammed Mursi Türkiye'ye gelecekti...'

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da içerisinde bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla bir araya gelen binlerce kişi Bebek'te bulunan Mısır Konsolosluğu önünde, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezasını protesto ettiler.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 01:46:01

'Muhammed Mursi Türkiye'ye gelecekti...'

TİMETÜRK | HABER MERKEZİ

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbe yönetimi tarafından yargılandığı "Cezaevi baskını" davasında idam cezası alması Türkiye'yi ayağa kaldırdı. İHH İnsani Yardım Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları, Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları ve TÜGVA gibi kuruluşlar tarafından katılım sağlanan protesto gösterisi akşam saatlerinde başladı.

Denizden vapurlarla Bebek'te bulunan Mısır Konsolosluğu'na giden kalabalık, karayoluyla Konsolosluk önüne ulaşan kalabalıkla bir araya geldi. Mısır'da darbeye karşı mücadelenin sembolü haline gelen Esma Biltaci'nin ağabeyi Ammar Biltaci de kalabalığa hitap ederek devrimden asla vazgeçmeyeceklerini açıkladı. Mısır'da alınan idam kararların hukuksuz kararlar olduğunu belirten Biltaci, Mısır halkının darbeye karşı direnişinin süreceğini ifade etti.

Öte yandan konsolosluk önünde bir konuşma yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Müslüman ülkelerin liderlerine çağrıda bulundu. "Bugün yaşanan mücadele, şeytanın yolunu tutanlarla Resullerin yolunu tutanlar arasındadır. Bu mücadele ortadayken İslam ülkelerinin liderleri artık akıllarını başlarına almalıdır. Müslümanlar artık bir araya gelmek zorundalar. Buradan Sisi'ye sesleniyorum. Eğer Midam kararlarını uygularsanız bütün Mısır kaosa sürüklenecek." ifadelerini kullanan Yıldırım, Muhammed Mursi ile ilgili bir gerçeği de ilk kez açıkladı.

"Muhammed Mursi'nin Türkiye'ye gelmesi için kendisiyle görüşüldü. Ancak Mursi, arkadaşlarını ve Mısır halkını bırakıp gelmek istemedi. Çünkü Müslüman vefalıdır" diyen Bülent Yıldırım, "Mursi'yi idam ederseniz binlerce Mursi daha yetişecek" şeklinde konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara