Dolar

32,5645

Euro

34,8342

Altın

2.425,32

Bist

9.645,02

Muhammed Mursi'nin son anları: Yere yığıldıktan sonra 20 dakika müdahale edilmedi

Muhammed Mursi'nin hayatını kaybettiği mahkeme salonunda fenalaşmasının ardından 20 dakika boyunca kendisine müdahale edilmediği belirtildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-19 09:50:52

Muhammed Mursi'nin son anları: Yere yığıldıktan sonra 20 dakika müdahale edilmedi

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Mısır'ın seçimle iş başına gelmiş, darbeyle görevinden uzaklaştırılmış ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, geçtiğimiz gün görülen mahkemesi sırasında içinde bulunduğu kafeste fenalaştı.

Burada vefat eden Mursi'nin ölüm haberi dünya çapında yankı uyandırdı. Milyonlarca müslüman Mursi için gıyabi cenaze namazı düzenlerken, Cumhurbaşkanı'nın nasıl öldüğüne ilişkin ayrıntılar da ortaya çıkıyor.

Altı yıllık yargılanma ve bu süre zarfında sağlık hizmetleirnden yoksun bırakılmayla kaşrı karşııy akalan Mursi'nin sağlığının her geçen gün kötüye gittiği biliniyordu. Fakat ölümünün bunlara bağlı olmakla birlikte fenalaştığı sırada müdahale edilmemesiyle doğrudan ilgisi olduğu ifade ediliyor.

20 DAKİKA MÜDAHALE EDİLMEDİ

Independent'ın haberine göre Mursi kafeste fenalaştı ve yere yığıldı. Diğer mahkumlar polislere seslendi. Fakat yaklaşık 20 dakika Mursi'ye müdahale edilmedi.

Diyabet, hipertansiyon ve karaciğer rahatsızlıkları olan Mursi'nin henüz resmi bir açıklama yapılmasa da kalp krizinden öldüğü düşünülüyor.

Mursi'nin ölümünün ardından Sisi yönetimi, ülke çapında alarm durumuna geçmiş, düzenlenmek istenen hiçbir gıyabi cenaze namazına izin vermemişti. Ailesi Mursi'nin naaşını köyüne gömmek istemiş, fakat buna da izin verilmemişti. Mursi'nin cenazesi ölümünün gerçekleştiği akşamın ardından bir süre bekletilmiş, sabaha karşı ailesinin katıldığı ve basının olmadığı bir törenle defnedildi.

Haber Ara