Dolar

32,4511

Euro

34,4948

Altın

2.476,34

Bist

9.627,74

Muhammed bin Selman, Pakistan Başbakanı Khan'a özel jetini tahsis etti

Pakistan Başbakanı Imran Khan, New York'taki BM Zirvesine Muhammed bin Selman'ın özel jetiyle gitti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-24 10:40:17

Muhammed bin Selman, Pakistan Başbakanı Khan'a özel jetini tahsis etti

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Pakistan Başbakanı Imran Khan, başta Keşmir olmak üzere bölgesel birçok konuyu istişare etmek için 19 Eylül'de Suudi Arabistan'a gitti. Khan burada resmi görüşmelerde bulundu.

22 Eylül'de ise 74'üncü Birleşmiş Milletler Genel Kurul'una katılmak üzere New York'a uçtu.

Pakistan Başbakanı'nın bu yolculukta Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın özel jetini kullandığı belirtildi.

Aktarılana göre Selman, son ABD ziyaretini ticari bir uçuşla gerçekleştiren Pakistan Başbakanı Imran Khan'a bu sefer özel jetini tahsis etti.

New York'ta bir hafta sürece yüksek düzeyli görüşmelerde Suriye krizinden, Filistin sorununa, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşından Hindistan ve Pakistan arasındaki Keşmir sorununa, Libya ve Yemen'deki krizlere kadar birçok konu ele alınacak.

Pakistan Başbakanı Imran Khan da Keşmir konusunu sıklıkla gündeme getirecek.

TRUMP-KHAN GÖRÜŞMESİ

Bu kapsamda Trump ile görüşen Khan,   Keşmir meselesinin çözüme kavuşturulmasında ABD'nin hem sözünün geçeceğini hem de bir sorumluluğunun bulunduğunu belirtti. Khan, "Bugün Keşmir'de 8 milyon insan, 900 bin askerin kuşatması altında yaşıyor. Bu insani bir sorundur. Eğer şu anda onunla (Modi) görüşüyor olsanız en azından bu kuşatmayı kaldırmasını isterdim" ifadesini kullandı. Başbakan Khan, "Keşmir sorununun çözümü noktasında ABD'nin desteğini bekliyoruz. ABD bu konuyu BM Güvenlik Konseyi kapsamında gündeme getirebilir ve çözüm için bir şeyler yapabilir" değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump ise "Keşmir konusunda yardım etmeye hazırım, bunu isterim ve edebilirim. Bu çok karmaşık bir konu ve uzun zamandır devam ediyor. Fakat eğer her iki taraf da (bunu çözmeye) istekliyse ben de bunu yapmaya hazırım" ifadesini kullandı. Keşmir konusunda hem Pakistan hem de Hindistan'ın bir noktada buluşması gerektiğinin altını çizen Trump, "Başbakan Modi ile çok iyi bir ilişkim var, Başbakan Han ile de çok iyi bir ilişkim var. Eğer bir şeklide orta noktada buluşulabilirse ben çok iyi bir arabulucu olurum" diye konuştu.

Trump, Pakistan'a "terörle mücadele" konusunda güvendiğini vurgulayarak, "Bu yanımda oturan beyefendiye ve Pakistan'a güveniyorum." dedi.

MUHAMMED BİN SELMAN KATILMIYOR

Öte yandan BM Zirvesi'ne kesin olarak katılmayan isimler şu şekilde:

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
- İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu
- Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman

 

 

Haber Ara