Dolar

32,3354

Euro

35,1404

Altın

2.240,80

Bist

8.725,04

Muhammed bin Selman Manchester United’ı satın alacak mı?

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın İngiliz futbol kulübü Manchester United'ı satın almak için 4,9 milyar dolar teklif ettiği iddialarına Riyad'dan cevap geldi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-18 14:41:36

Muhammed bin Selman Manchester United’ı satın alacak mı?

İngiliz The Sun gazetesi Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın 

İngiltere Premier Ligi'nde mücadele eden Manchester United'ı satın almak üzere, kulübün sahibi ABD'li Glazer ailesine yaklaşık 4,9 milyar dolar teklif ettiği ileri sürüldü.

Gazete, Glazer ailesi üyelerinin satış için Veliaht Prens ile Suudi Arabistan'da görüştüğünü iddia etti. 

Haberde Muhammed bin Selman'ın satış için Manchester United'ın gelecek yıl için UEFA Şampiyonlar Ligi'ne oynamaya hak kazanmasını şart koştuğu, bu yüzden satışın onaylanması için takımın ligi ilk 4 sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanmasının bekleneceği öne sürüldü.

RİYAD'DAN YALANLAMA

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Turki eş-Şebane haberi yalanladı. Şark'ul Avsat Türkçe'nin haberine göre Enformasyon Bakanı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Manchester United'ı satın almak istediğini iddia eden haberler gerçeği yansıtmıyor. İşin gerçeği, Manchester United Kulübü, Suudi Kamu Yatırım Fonu ile bir reklam sponsorluğu projesini tartışmak üzere toplantı gerçekleştirdi. Suudi Kamu Yatırım Fonu önerileri herhangi bir yatırım olarak dinledi ancak toplantıdan herhangi bir sonuç çıkmadı” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber Ara