Dolar

32,5254

Euro

34,7981

Altın

2.427,98

Bist

9.719,11

Muhammed bin Selman: Filistinliler çenelerini kapatsın

Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, 'Filistinliler ya barış önerilerini kabul etsin ya da çenelerini kapatsın” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-30 11:06:09

Muhammed bin Selman: Filistinliler çenelerini kapatsın

TIMETURK | ÇEVİRİ

İran yayın organı Press TV'nin İsrail Channel 10'dan aktardığı habere göre, Selman bu açıklamalarını geçen ay çeşitli Yahudi liderlerle de görüştüğü New York seyahatinde gerçekleştirdi.

Habere göre Selman, “Son 40 yıldır Filistin yönetimi fırsatları tekrar tekrar kaçırdı ve verilen bütün seçenekleri reddettiler. Şimdi Filistinliler için önerileri kabul etme ve müzakere masasına oturmakta anlaşma zamanıdır. Yahut çenelerini kapayacaklar ve yakınmayı kesecekler” dedi.

"İRAN GİBİ DAHA ÖNEMLİ KONULAR AJANDAMIZDA"

Selman'ın aynı zamanda Filistinliler meselesinin Riyad'ın ajandasında şu anda en üst sırada yer almadığını ifade etti. Buna karşın Selman'ın, “İran gibi ele alınacak daha acil ve önemli konular var” şeklinde konuştuğu aktarıldı.

TIME dergisiyle gerçekleştirdiği ve 5 Nisan'da yayımlanan röportajında ise Riyad, Tel Aviv ilişkilerinin geleceğini değerlendirmede ilk sırada yer alan Selman, Suudi rejiminin Filistinlilerle anlaşmazlığında tek engelin İsraillilerle ilişkilerin normalleşmesi olduğunu kaydetti.

Veliaht Prens bin Selman'dan önce hiçbir Suudi yetkili resmen kamuya açık olarak İsrail'in toprak sahibi olma hakkı olduğunu ifade etmemişti.

 

Haber Ara