Dolar

32,6166

Euro

34,8599

Altın

2.508,37

Bist

9.524,59

Muhammed bin Selman'dan Cemal Kaşıkçı için ilk açıklama

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Cemal Kaşıkçı cinayetindeki rolüne ilişkin ilk kez konuştu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-26 10:25:04

Muhammed bin Selman'dan Cemal Kaşıkçı için ilk açıklama

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Frontline muhabiri Martin Smith ile yaptığı röportajı yayınlanan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin konuştu.

"BEN YAPMADIM, ADAMLARIM YAPTI"

Bu röportajda konuyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Muhammed bin Selman, "Tüm sorumluluğu alıyorum. Çünkü benim gözetimim altında oldu" dedi.

Fakat konuyla ilgili bilgisi olmadığı konusunda ısrar etti.

Cevaplarıyla gözetimi altında, kendisine bağlı adamlar tarafından gerçekleştirdiği için haberi olmamasına rağmen Cemal Kaşıkçı cinayetindeki sorumluluğu aldığını anlatan Muhammed bin Selman'ın "Halkın nüfusu 20 milyon kadar, 3 milyon devlet çalışanımız var" demesi üzerine Martin Smith, 15 kişilik infaz timini işaret ederek "Ve çalışanlarınız uçaklarınızdan birini haberiniz olmadan alabilir mi?" dedi.

Muhammed bin Selman, bu soruya karşılık "Yetkililer, işleri takip etmek için bakanlarım ve sorumlular var" dedi.

KAŞIKÇI AYNI MUHABİRLE KONUŞMUŞTU

Cemal Kaşıkçı, Smith'e, ölümünden aylar önce “Bir muhalif olmak istemiyorum, ama aynı zamanda eve geri dönmek ve tekrar sessiz kalmak istemiyorum” demişti.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

2 Ekim 2018'de ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğuna giden Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı, bir daha binadan çıkamamıştı.

Ortaya çıkan deliller ışığında Suudi Arabistan'dan Cemal Kaşıkçı'yı öldürmek ve yok etmek için 15 kişilik bir infaz timinin gönderildiği belirlenmişti.

ABD Senatosu ise ABD Başkanı Donald Trump'ın 110 milyar dolarlık anlaşmayı kaybetmemek adına sergilediği yoğun direnişe rağmen, Cemal Kaşıkçı cinayetinden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı sorumlu tutan tasarıyı 13 Aralık 2018'de kabul etmişti.

 

Haber Ara