Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

Muhammed Biltaci'nin oğlundan ilk yorum

Mısır'da darbeye karşı direnişin sembolü olan ve Rabia'tül Adeviyye Meydanı'nda cunta tarafından katledilen Esma Biltaci'nin ağabeyi Ammar Biltaci, babası Muhammed Biltaci için cunta mahkemeleri tarafından verilen idam kararını yorumladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 15:16:21

Muhammed Biltaci'nin oğlundan ilk yorum

TİMETURK | HABER MERKEZİ

A Haber canlı yayınınna konuk olan Biltaci de Muhammed Mursi'nin oğlu Usame gibi "Teslim olmayacağız" dedi.

"Bu hüküm sürpriz değil. Babam askeri darbeye karşı durduğu için verildi bu karar. Babam, Filistin halkının İsrail'e karşı direnişine verdiği destekten ötürü verilmiş bir karar bu. Çünkü darbecilere göre Filistinlilere yardım etmek ihanettir" ifadelerini kullanan Ammar Biltaci, babasının idamına sebep olan faaliyetleriyle gurur duyduğunu belirtti.

"Öncelikle ortada bir mahkeme kararı yok. Karşı karşıya bulunduğumuz bu karar askeri yönetimin emirleridir ve bunlar uygulanamayacak. Mısır halkı, meşru olmayan makamlarının bu kararlarına asla boyun eğmeyecektir. Mübarek zamanında herkes öldürülürken böyle bir karar verilmedi. Eğer birisine idam vereceklerse ona versinler" sözleriyle Mısır'daki cunta yönetimi eleştiren Biltaci Mısır halkına askeri yönetime karşı direniş çağrısı yaptı.

"DEVRİM YÜRÜYÜŞÜMÜZ SÜRECEK"
 
"Bizim devrim yürüyüşümüz devam edecek. Biz de devrim şehitlerinin yolundan yürümeyi sürdüreceğiz. Bu hükümler Mursi ya da arkadaşlarına yönelik değil. Bunlar halka ve iradesine karşı alınmış kararlar. Bu nedenle halk artık dik duracaktır. Çünkü artık halkın kendi geleceğini belirleme hakkı elinden alınmış durumda. Halihazırda askeri rejim halka karşı topyekün bir idam, infaz ve katliam politikası yürütüyor. İnsanların hem bedenleri hem de hukukları katlediliyor" şeklinde konuşan Biltaci, devrimin hedeflerinden asla vazgeçmeyeceklerini kaydetti.
 
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara