SON HABERLER
Sol Ok
Sağ Ok
ANASAYFAGÜNDEMPOLİTİKADÜNYAGÜNCELEKONOMİYAŞAMGEZİSPORRAMAZANÇEVİRİSAĞLIKKÜLTÜRFOTOVİDEO

Muhammed Aamir Hussain Khan kimdir?


Hint sinemasının önemli oyuncularında Muhammed Aamir Hussain Khan kimdir?

Aamir Khan, 14 Mart 1965 tarihinde Mumbai-Hindistan'da hayata gözlerini açtı.

Khan ilk eğitimine J.B. Petit Okulu'nda başladı. Oradan St. Anne Lisesi'nde eğitimini sürdürdü. 9. ve 10. sınıfı Bombay İskoç Okulu'nda okudu.  Mumbai's Narsee Monjee Koleji'nde ise 11. ve 12. sınıfı bitirdi.

Aamir Khan, çocuk yaşta aldığı iki küçük rol ile sinema sektörüne başladı. Sekiz yaşında Nasir Hussain'in müzikal filmi Yaadon Ki Baaraat filminde şarkı söyledi. Sonraki yılda babasının yapımcılığını yaptığı Madhosh filminde Mahendra Sandhu'nun gençliğini oynadı.

1990 senesinde Aamir Khan'ın peş peşe 5 filmi gösterime girdi.

Dil (Kalp) filmi, dönemi için büyük bir başarı gösterdi ve o senenin en çok gişe yapan filmi seçildi. Bu filmde gösterdiği başarıyı, 1934 yapımı bir Hollywood filmi olan “It Happened One Night” filminin tekrar çevrilmiş versiyonu olan ve gişe rekoru kıran romantik komedi “Dil Hai Ke Manta Nahin (Kalp Anlamaz) filminde sürdürdü.

Her filminde büyük başarı sağlayan Khan, Türkiye de en çok sevilen yabancı oyuncudur.

Khan, 20 Ekim 2017 tarihinde vizyona girecek filmi "Secret Superstar"ın Hindistan ile aynı zamanda Türkiye'de de vizyona gireceğini sosyal medya hesaplarından açıkladı. Aamir Khan 4 Ekim'de filmin tanıtımı için Türkiye'ye geldi. 

Filmde Shakti Kumar karakterini oynayan Aamir Khan, "şimdiye kadar oynadığım en zor karakter" ifadesini kullandı. 

Türkiye'deki ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslüman Hint oyuncu, yönetmen ve yapımcı Khan'ı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti.

Filmografi:

1973 - Yaadon Ki Baarat 

1974 - Madhosh Karakter

1985 - Holi 

1988 - Qayamat Se Qayamat Tak 

1989 - Raakh (Küller) 

1989 - Love Love Love (Gençler Severse) 

1990 - Deewana Mujh Sa Nahin (Kahır) 

1990 - Jawani Zindabad 

1990 - Tum Mere Ho 

1990 - Dil (Kalp)

1990 - Awwal Number (Bir Numara) 

1991 - Afsana Pyar Ka (Efsane Aşk) 

1991 - Dil Hai Ke Manta Nahin (Kalp Anlamaz)

1992 - Parampara (Gelenek) 

1992 - Daulat Ki Jung 

1992 - Isi Ka Naam Zindagi

1992 - Jo Jeeta Wohi Sikandar(Kral İskender Hep Kazanır) 

1993 - Hum Hain Rahi Pyar Ke (Aşk Yolunun Gezegenleri) 

1994 - Andaz Apna Apna (Herkesin Bir Tarzı Vardır) 

1995 - Aatank Hi Aatank 

1995 - Baazi (Bahis) 

1995 - Rangeela (Rengarenk) 

1995 - Akele Hum Akele Tum (Ben Yalnızım Sen Yalnız)

1996 - Raja Hindustani (Hindistan'ın Kral'ı) 

1997 - Ishq (Aşk) 

1998 - Earth - 1947 (Toprak) 

1998 - Ghulam (1998) (Köle) 

1999 - Mann (Gönül) 

1999 - Sarfarosh (Ülkem İçin) 

2000 - Mela Karakter: Kishan Pyare

2001 - Dil Chahta Hai (Kalbin Arzusu) 

2001 - Lagaan (Vergi) 

2005 - The Rising: Ballad Mangal Pandey (İsyan:Mangal Pandey) 

2006 - Rang De Basanti (Bahar'ın Rengi/Onu Sarıya Boya) 

2006 - Fanaa (Kayboluş) 

2007 - Taare Zameen Par (Yerdeki Yıldızlar/Her Çocuk Özeldir) 

2008 - Ghajini 

2009 - 3 Idiots (3 Aptal)

2009 - Luck By Chance (Misafir Oyuncu)

2010 - Dhobi Ghat (Mumbai Günlükleri)

2011 - Big In Bollywood (Belgesel - Misafir Oyuncu)

2011 - Delhi Belly (2011) (Misafir Oyuncu)

2012 - Talaash (Aranıyor) 

2013 - Bombay Talkies (Misafir Oyuncu) 

2013 - Dhoom 3 (Kargaşa) 

2014 - PK 

2015 - Dil Dhadakne Do (Bırak Kalp Atsın) 

2016 - Dangal (2016) 

2017 - Secret Superstar (2017) 

2018 - Thugs Of Hindostan (2018) -  Yapım Aşamasında



Foto Galeriler Videolar Yazarlar Günün Özeti
TİMETÜRK SON HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
TİMETÜRK AJANS HABERLERİ
SON YORUMLANANLAR