Dolar

32,5938

Euro

34,7271

Altın

2.497,23

Bist

9.524,59

Muhamed el Baradei: Kuran kutsaldır, ancak anlayışımız kutsal değil

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı eski Başkanı Baradei, Mısır Yüksek Anayasa Mahkemesi Başkanı Mansour’un, “İslam dini söylemininin yenilenmesi” konusundaki çağrısına tepki göstererek, “Kuran kutsaldır, ancak anlayışımız kutsal değildir” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-31 17:03:15

Muhamed el Baradei: Kuran kutsaldır, ancak anlayışımız kutsal değil

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı eski Başkanı Muhamed el Baradei, Mısır Yüksek Anayasa Mahkemesi Başkanı Adly Mansour'un, “İslam dini söylemininin yenilenmesi” konusundaki çağrısına tepki gösterdi.

El Baradei, “Kuran kutsaldır, ancak anlayışımız kutsal değildir” dedi.

Nobel Barış Ödülü sahibi bir hukukçu olan Muhammed el Baradei, Twitter üzerinden attığı bir twette, Kuran'a bakışını beyan ederek şöyle dedi:
“Mevcut tartışmalara gelince: Kur'an kutsaldır. Ona dair anlayışımız kutsal değil. Asıl mesele Kuran'ın yenilenmesi değil, çağdaş dünyamızda dini doğru anlayabilmek için içtihad ve irfanın birleştirilmesidir.”

Ekran Resmi 2020-01-31 16.06.15

El Baradei, El Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib'in bu konudaki rolünün, “mevcut kutuplaşmayı sona erdirmek için gerekli” olduğunu söyledi.

El Baradei'nin açıklaması, darbeci Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin "İslam'ı ve Müslümanları kurtarmak için işlemlerin ve pratik yaşam alanlarının içtihadı"ndaki dini söylemi yenilemeye davet etmesinden sonra geldi.

Haber Ara