Dolar

32,3539

Euro

35,0380

Altın

2.328,09

Bist

9.079,97

'Muhaliflerin operasyonu Halep'in kaderini belirleyecek'

SETA Dış Politika Araştırmacısı Can Acun, muhaliflerin Halep kuşatmasını kaldırmak için başlattığı operasyonun çok önemli olduğunu vurgulayarak bunun Halep'in kaderini belirleyeceğini ifade etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-29 11:42:36

'Muhaliflerin operasyonu Halep'in kaderini belirleyecek'

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Dış Politika Araştırmacısı Can Acun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Halepkentindeki muhalif grupların, kent merkezindeki rejim kuşatmasını kırmak için uzun süredir hazırlandığını ve "bütün savaşların anası" adıyla büyük bir operasyon başlattığını belirtti.

İdlip ve Halep kırsalında saha çalışması yaptığını, bu sırada muhaliflerin kuşatmayı kırabilmek için yaptıkları hazırlıkları yakından görme fırsatı bulduğunu ifade eden Acun, Suriye'nin kuzeyindeki hemen hemen bütün grupların Fetih ordusuna dahil olduklarını kaydetti.

Acun, "Sahada görüştüğüm ve bugün Halep saldırısını yöneten önemli komutanlardan birisi bana 'Halep'in kaderini belirleyecek saldırıyı yapacağız, ardından Halep ya bizim ya rejimin olacak' sözleri de bir şekilde muhalifler adına saldırının önemini gösterir nitelikteydi."

can acun_1

Muhaliflerin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında ilerlemesini sürdürdüğünü aktaran Acun, operasyon kapsamında Dabık üzerinden IŞİD'e büyük bir darbe vurulduğunu, harekatın Bab'a doğru emin şekilde ilerlediğini söyledi. 

MUSUL OPERASYONU 

Can Acun, Musul operasyonunun şu an için doğrudan Fırat Kalkanı Harekatı'na bir etkisinin bulunmadığını ifade ederek, "Ancak eğer DEAŞ Musul'da çok fazla köşeye sıkıştırılırsa uluslararası koalisyon ve Bağdat yönetimi tarafından bilinçli bir şekilde boş bırakılmış olan batı hattı üzerinden Suriye'ye ve nihayetinde de Bab'a geri çekilebilir. Bu da Fırat Kalkanı Harekatı'nı zorlayacak bir etki yaratır." dedi. 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara