Dolar

32,3631

Euro

35,1236

Altın

2.324,69

Bist

9.079,97

Muhaliflerin neden sokakta uyuduğu ortaya çıktı

Türkiye'nin desteğiyle Cerablus'a giren muhalif birliklerin sokakta uyumalarının altında ders olacak bir duyarlılık yatıyormuş

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 16:55:41

Muhaliflerin neden sokakta uyuduğu ortaya çıktı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türkiye'nin desteğiyle Cerablus'a giren ve bölgeyi IŞİD'den geri alan muhalif birliklerin sokaklarda uyuduğu görüldü. Bunun nedenini ise bölgedeki bir asker şu ifadelerle açıkladı; "Biz işgalci değiliz, biz Suriye'nin kendi evlatlarıyız ve evlerin camından içeriye bile bakmıyoruz."

Türkiye'nin Cerablus'tan IŞİD'i temizlemek için başlattığı operasyon tüm hızıyla sürerken, harekata katılan muhalif birliklerin Cerablus'a batı ve güney cephesinden girdi. ÖSO güçleri, Cerablus ilçe merkezinde kontrolü ele geçirdi. Harekat sırasında TSK'da can kaybı olmazken, iki ÖSO mensubu şehit oldu.

KONTROL TAMAMEN ÖSO'DA

Cerablus ilçe merkezi de Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçti. ÖSO, saat 19.30'dan itibaren Cerablus'un tamamını ele geçirdiğini açıkladı. Operasyonun ardından ilçeye giren muhalif askerilerin sokakta uyuduğu anlarsa dikkatleri çekti. Sokakta uyumalarının nedenindeki detay ise dikkatleri çekti.

​Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre muhalif asker, bölgedeki evlere girmemek üzere kesin emir aldıklarını ve ilk aşamada bahçelere dahi yaklaşmayacaklarını açıkladı.

Diriliş Postası'ndaki habere göre; IŞİD'in girdiği her kasabada evleri yağmaladığını hatırlatan yerel kaynaklar, Özgür Suriye Ordusu'nun hiç kimsenin evine yanaşmadığını dile getirdi. Cerablus'a giren muhaliflerden Abdülaziz, "Biz işgalci değiliz, biz Suriye'nin kendi evlatlarıyız ve evlerin camından içeriye bile bakmıyoruz. Buraya işgal etmeye, yağmalamaya gelmedik, burayı teröristlerden temizleyip hürriyetine kavuşturmak tek amacımız" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara