Dolar

32,5529

Euro

34,8710

Altın

2.427,30

Bist

9.645,02

Muhaliflerden yeni ordu

Şam'ın kurtuluşu için Nusra cephesi de dahil 7 muhalif grup birleşip ortak bir ordu kurdu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 09:54:35

Muhaliflerden yeni ordu

Dünya Bülteni'nin haberine göre; Şam'ın batısında Kuneytra kırsalında Esad yönetimine karşı savaşan yedi farklı grup, IŞİD'e karşı birleşme kararı aldı. Grup, Hristiyanlarca kutsal sayılan Hermon Dağı'na atıfla Cebel el-Şeyh ya da Hermon Dağı Tugay ismini aldı.Grupta, Ahrar-ı Şam, Nusret Cephesi, Şam Şehitleri Tugayı, Ömer Hattab Tugayı, İsa Mesih Sancağı Birliği, Usame bin Zeyd Sancağı ve Ecnad'uş Şam bulunuyor. 

Nusret Cephesi, geçtiğimiz günlerde bir bildiri yayınlayarak İdlib'i Esad yönetiminden alan Fetih Ordusu'na benzer bir yapılanmaya gidilmesi çağrısında bulunmuştu. 

HALEP'TE RAŞİDİYE'NİN STRATEJİK NOKTALARI MUHALİFLERİN DENETİMİNDE

Suriye'de muhaliflerin çatı örgütlerinden Şam Cephesine (El-Cephetu'ş Şamiyye) bağlı birlikler, Halep'te Esad yönetimine bağlı güçlere karşı düzenlediği operasyonda 20 rejim askerini öldürdü, Raşidiye'nin önemli noktalarını kontrol altına aldı.

Şam Cephesi basın sorumlusu Ahmed Muhammed, muhaliflerin Halep'in Raşidiye, Eşrefiye ve Halidiye bölgesinde rejim güçlerine karşı ağır silahlarla düzenlediği operasyonda 20 rejim askerinin öldüğünü, bir tankla çok sayıda askeri aracın imha edildiğini söylerken, "Raşidiye ve Halidiye bölgesinde rejime ait birçok noktanın kontrolü artık bizim elimizde. Stratejik öneme sahip dört askeri noktanın denetimini de sağladık" diye konuştu

 

Haber Ara