Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

Muhalifler savaşçılar Halep'te rejimin inine girdi

Suriye'nin kuzeyinde Fetih Ordusu'nun başını çektiği muhalif gruplar Halep'in güneyinde ciddi ilerlemeler kaydetti. Yerel kaynaklar kuşatmanın tamamen kırılmasının an meselesi olduğunu ifade ediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-01 02:32:03

Muhalifler savaşçılar Halep'te rejimin inine girdi

Suriyeli muhaliflerin, rejimin kuşatması altındaki bölgelere ulaşmak için Halep'in güneyinde başlattığı operasyonda 1 köy, 4 tepe, 3 tank ve 1 füze birliğinin kontrolünü ele geçirdiği, kentin güneyindeki çatışmalarda da 56 rejim askeri öldürüldü.

Fetih Ordusu'nun saha komutanlarından Ahmed Musa, Fetih Ordusu'nun (Ceyş el-Fetih) rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerin ablukasını kırmak için başlattığı ve ''Halep kuşatmasını kırma'' adı verilen operasyonda 1 köy, 4 tepe, 3 tank ve 1 füze birliğinin kontrolünün sağlandığını belirterek kentin güneyindeki çatışmalarda 56 rejim askerinin öldürüldüğünü, 2 tank, 1 kepçe, üzeri makineli tüfekli 16 aracın imha edildiğini kaydetti.

Muhaliflerin kentin güneyindeki birçok noktadan operasyona başladığına işaret eden Musa, ''Rejimin kuşatması kırılana kadar operasyonlarımız devam edecek. Bölgede tüm ağır silahlarımızla Esed güçlerine saldırıyoruz'' dedi.

HAVA SALDIRILARINA KARŞI LASTİKLİ ÖNLEM

Bu arada Halep'teki yerel medya aktivistlerinden Yasir Ebu Ammar, muhaliflerin kentin güneyindeki ilerleyişine destek vermek için halkın, Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının saldırılarını engellemek amacıyla lastik yaktığını söyledi. Dumanla kaplandığı için bölgenin savaş uçaklarının saldırılarına maruz kalmadığının altını çizen Ammar, ''Halep'in güneyindeki operasyonun başlamasıyla muhalif bölgelerdeki camilerden sela verildi'' ifadesini kullandı.

Rejim güçlerinin bu ay kentin kuzeyindeki muhaliflerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunun kontrolünü sağlaması üzerine muhalif bölgeler kuşatma altına girmişti.

Haber Ara