Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

Muhalifler, Rus destekli rejim ordusunu geri püskürttü

Muhaliflerin eline geçen Kuzey Hama’daki iki stratejik kasabayı almak için Rusya savaş uçaklarının desteğiyle büyük bir saldırı başlatan Suriye rejim ordusu, muhaliflerin direnişi karşında ağır kayıp vererek, geri çekilmek zorunda kaldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-16 12:57:16

Muhalifler, Rus destekli rejim ordusunu geri püskürttü

buyuk3_32

harita

Muhaliflerin eline geçen Kuzey Hama'daki iki stratejik kasabayı almak için Rusya savaş uçaklarının desteğiyle büyük bir saldırı başlatan Suriye rejim ordusu, muhaliflerin direnişi karşında ağır kayıp vererek, geri çekilmek zorunda kaldı.

Bölge kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün stratejik önemi olan Kuzey Hama'nın Jibeen ve Tal Meleh kasabalarını almak için bir saldırı başlatan Suriye rejim ordusu, Heyet-ü Tahrir Eş-Şam (HTŞ) ve ÖSO birliklerinin direnişi karşısında büyük kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kaldığı öğrenildi.

Çeşitli kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suriye rejim güçleri, dün sabah saatlerinde Rus savaş uçaklarının desteğiyle muhaliflerin elinde bulunan köylere büyük bir saldırı başlattı.

Ancak muhalif savaşçıların başarılı savunma ve bir dizi operasyonlarının ardından rejim güçleri başarı elde edemeden ve daha fazla kayıp vermemek için geri çekildi.

Bir saha kaynağına göre ise, muhalifler ile rejim güçleri arasında yaşanan çatışmada en az 17 rejim askeri öldürüldü, 15'i ise yaraladı, 5 asker de muhalifler tarafından esir alındı.

HTŞ'nin haber ağı Iba'ya göre, muhalif savaşçıların iki BMP-1 piyade savaş aracını (IFV) ve bir tankı imha ettiğini, çok sayıda rejime ait silahları da ele geçirdiği öğrenildi.

HTŞ ve ÖSO destekli muhalif savaşçılar, bu ayın başında sürpriz bir saldırı sonucu rejimin elindeki Jibeen ve Tal Meleh'i ele geçirmişti.

Rejim, Tal Meleh kasabasına yapılan saldırıyla iki Hristiyan kenti Sqaylabiyeh ve Mhardeh'i birbirine bağlayan zorunlu yolun yeniden açılmasını hedefliyordu.

roket2

Bugün ayrıca,  Heyet-ü Tahrir Eş-Şam'a (HTŞ) ait haber ağı Iba'dan yapılan açıklamada ise,  muhalif savaşçıların kuzey Hama kırsalındaki Suriye rejim güçleri mevkilerine Grad 122m roketleriyle  yeni bir saldırı başlattığı  açıklandı. Saldırılarda kullanılan Grad 122m roketleri de ajanslara servis edildi.

DERA'DA REJİM NOKTALARINA
BOMBALI SALDIRILAR

Bu arada Güney Suriye'nin Dera şehrinin doğu kırsalının tümünde duyulan şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini ve ardından bölgede yoğun çatışmaların başladığı aktarıldı.

Bölge kaynaklarının aktarmasına göre, kimliği bilinmeyen kişiler doğu Dera el-Harak kasabasında Suriye rejimi milislerine bağlı bölge müdürlüğünü patlattılar. Patlamanın ardından hafif ve orta silahlarla çatışmalar yaşandı. Henüz yaşananların sonuçlarıyla ilgili bir bilgi bulunmuyor.

Dün de kuzey Der'a kırsalına bağlı Mahacce beldesinde, rejim güçlerine yönelik el bombalı saldırılar düzenlendiği, rejim ordusuna bağlı 3 askerin de esir alındığı bildirildi.

RUS UÇAKLARININ SALDIRILARINDA
ÇOK SAYIDA SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan dün sabah işgalci Rus savaş uçaklarının Güney İdlib kırsalına bağlı bir çok köyü ve kasabayı düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivil hayatını kaybettiği ve yaralandığı bildirildi. Saldırılar sonucu yerleşim alarlarında büyük hasar meydana geldiği açıklandı.
Yine Rus savaş uçaklarının Güney İdlib kırsalına bağlı el-Bara kasabasını hava saldırıları ile hedef alması sonucu 4 çocuk ve 1 kadın hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.

buyuk2_68

 

Haber Ara