Dolar

32,3693

Euro

34,9545

Altın

2.325,65

Bist

9.086,70

Muhalifler rejim ile YPG arasında sıkıştı

Suriye'de Rus Saldırıları sonrası Halep ve çevresinde mevzi kazanan Esed güçleri sonrası muhaliflerin bazı bölgelerden çekilmesiyle YPG'nin de rejimle birlikte hareket ederek bu bölgeleri ele geçirdiği bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-08 15:24:57

Muhalifler rejim ile YPG arasında sıkıştı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve AFP'de yer alan habere göre: Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, muhaliflerin çekildiği Minnigh hava üssüne yakın stratejik üç köye YPG'nin girdiğini belirtti. Gözlemevi'nin Başkanı Rami Abdürrahman "Muhaliflerle YPG arasında bir süre çatışma yaşandı. Ardından Kürtler muhaliflere 'Rusların havadan bombalamasını istemiyorsanız köylerin kontrolünü bize verin' dedi. Sonra muhalifler köylerden çekildi" dedi.

Suriye Ordusu'ndan bir kaynak da AFP'ye yaptığı açıklamada "Muhalifler, YPG ile hükümet güçleri arasında sıkışmış durumda" dedi. 

Rusya 30 Eylül'den beri Suriye'de rejim güçlerini hava saldırılarıyla destekliyor. 

Son iki haftada Halep civraına yoğunlaşan Rus saldırıları sonrası rejim ve Hizbullah milisleri Azez-Halep hatındaki Zehra ve Nubbul köylerindeki muhaliflerin kuşatmasını kırdı. 

Rejim sınıra 20 kilometre uzaklıktaki Tel Rifat'a doğru ilerlerken binlerce kişi Türkiye sınırına kaçtı. 

Rejim güçleri şu anda Tel Rifat'ın 5 km uzağındaki Bakfeen köyünü ele geçirmiş durumda. 

Sahadaki en yaygın aktivist ağına sahip Gözlemevi'nin başkanı Abderrrahman, "Rejim güçleri Türkiye'den Suriye'ye silah ve savaşçı girmesini engellemek için Tel Rifat'a oradan da Azez'e doğru ilerliyor" bilgisini verdi. 

 

Kaynak: Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, AFP

Haber Ara