Dolar

32,3773

Euro

35,0633

Altın

2.326,09

Bist

9.079,97

Muhalifler İdlib ve Hama'da ilerliyor

Muhalif gruplardan Fetih Ordusu'nun İdlib ve Hama'da stratejik bazı noktaları aldığı açıklandı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-28 09:01:35

Muhalifler İdlib ve Hama'da ilerliyor

Suriye'de muhalif çatı birliği Fetih Ordusuna bağlı birliklerin, ülkenin kuzeybatısında yer alan İdlib ve Hama kentlerinde stratejik öneme sahip 4 tepenin denetimini ele geçirdiği bildirildi.

Fetih Ordusu'nun saha komutanlarından İyad Şear, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetih ordusuna bağlı birliklerin İdlib'e bağlı Cesr eş Şuğur ilçesinin doğusunda yer alan İlyas Tepesi (Tel İlyas) ve Avar'ı Hama'nın kuzeybatısında yer alan Sehl Gaba bölgesine yakın Tel Vasit ve Tel Bakir'in denetimini, rejim güçlerinin elinden aldığını söyledi.

Söz konusu tepelerin çevresinde muhaliflerle Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getiren Şear, "Muhalifler Cesr eş Şuğur ve Hama'nın kuzeybatısında Esed güçlerinin bulunduğu karakol ve askeri noktalara saldırdı. Saldırılarda rejim güçleri zayiat verdi. Muhalifler Esad güçlerinin uzakta bulunan noktalarına ise grad füzeleriyle saldırdı" dedi.

Muhaliflerin stratejik öneme sahip tepeleri ele geçirdikten sonra orduya ait savaş uçaklarının da İdlib kırsalındaki köy ve beldeleri bombaladığına değinen Şear, "Muhaliflerin İdlib ve Hama kırsalında ilerlemesi Allah'ın izniyle devam edecek" diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara