Dolar

32,4918

Euro

34,9825

Altın

2.433,57

Bist

9.716,77

Muhalifler Hizbullah'la savaşıyor

Zebadani ilçesinde Hizbullah destekli rejim güçleriyle muhalifler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-24 15:19:43

Muhalifler Hizbullah'la savaşıyor

Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzeydoğusundaki Zebadani ilçesindeHizbullah destekli rejim güçleriyle muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Yerel aktivist Yusuf Bustani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhaliflerin ilçe çevresinde ilerlemesinin ardından Hizbullah destekli Esed güçlerinin Zebadani'ye füzelerle saldırdığını, çıkan çatışmalarda rejim güçlerinin ağır zayiat verdiğini söyledi.

Bustani, muhaliflerin çok sayıda askeri araç ve mühimmat ele geçirdiğini belirtti.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de ilçede rejim güçleri ile muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve ağır zayiat veren ordu birliklerinin bazı noktalardan çekildiğini kaydetti.

Zebadani, muhalifler için Lübnan'da kendilerine destek veren Sünnilerin yaşadığı dağlık bölgeye yakın olması nedeniyle büyük önem arz ediyor. Şam'ın kuzeybatısında, başkenti Lübnan'a bağlayan karayolunun 45'inci kilometresinde yer alan Zebadani, Suriye rejimi için de stratejik konumda bulunuyor. Ayrıca ilçe, muhaliflerin sınırı geçerek zaman zaman taciz ettiği Lübnan Hizbullah'ı için de hayati önem taşıyor.

Halihazırda muhaliflerin elinde bulunan Zebadani'nin yaklaşık bir haftadan bu yana rejim güçleri ve Hizbullah militanlarının yoğun saldırılarına maruz kalıyor.

Haber Ara