Dolar

32,4992

Euro

34,9219

Altın

2.432,09

Bist

9.716,77

Muhalifler Hama'ya ilerliyor

Suriyeli Muhaliflerin oluşturduğu ordunun Hama'ya doğru ilerlediği bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-05 21:42:32

Muhalifler Hama'ya ilerliyor

TİMETURK I FURKAN AZERİ I İDLİB

Suriye'de muhaliflerin oluşturduğu Fetih Ordusu'na bağlı güçler, ülkenin kuzeybatısında Halep,İdlip ve Lazkiye yolununu kontrol altına aldıktan sonra güneye doğru ilerleyişleri sürüyor.

Fetih Ordusu birlikleri, Halep, İdlib ve Lazkiye'yi birbirine bağlayan Freyke köyünden geçen otobanın kontrolünü ele geçirmesiyle beraber Hama'ya ulaşım kolaylaştı.

Bu sabah Muhalifler Esed ordusunun en güçlü bölgelerinden biri olan Hama'nın merkezinde bombalı araç saldırısı düzenledi.
Fetih ordusunun bölge komutanlarında Abu Culeyp Timeturk'e yaptığı açıklamada '' Freyka yolunun alınması ile beraber rejimin en önem verdiği Hama ve Lazkiye'ye ulaşmak bizim için kolaylaştı ,bunun neticesi olarak bugün Hama'da rejime karşı önemli bir operasyon düzenledik. ve rejime ağır darbe vurduk'' dedi.

Hama'nın kendileri için oldukça önemli olduğunu söyleyen Culey sözlerini şöyle davam ettirdi ''Bugün İdlib ve çevresini durmadan bombalayan uçaklar Hama Askeri havalananından kalkıyor,rejim için bir çok silah sevkiyatı da Hamadan yapılıyor bunun için bizim Hama'ya ilerlememiz ve o bölgelerde kontrolü ele almamız Suriye devrimi için hayatı bir önem taşıyor bu yüzden Hama'da operasyon yapabilmemiz bizim için oldukça önemlidir'' diye belirtti.

Haber Ara