Dolar

32,5021

Euro

34,5457

Altın

2.493,94

Bist

9.548,09

Muhalifler, Hama’da büyük ilerleme kaydetti

Rusya ve İran destekli Esed güçlerine karşı son günlerde düzenledikleri saldırılarda başarı elde eden muhalif savaşçılar, dün de Hama’da büyük ilerleme kaydettikleri bildirildi. Hama’nın Hamamiyat kasabasını dün Esed güçlerinden geri alan muhalifler, şimdi de Kernaz kasabasını ele geçirmek için hazırlık yaptıkları öğrenildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-11 10:47:22

Muhalifler, Hama’da büyük ilerleme kaydetti

Rusya ve İran destekli Esed güçlerine karşı son haftalarda düzenledikleri saldırılarda başarı elde eden muhalif savaşçılar, dün de Hama'da büyük ilerleme kaydettikleri bildirildi. Hama'nın Hamamiyat kasabasını dün Esed güçlerinden geri alan muhalifler, şimdi de Kernaz kasabasını ele geçirmek için hazırlık yaptıkları öğrenildi.

Ceyşül İzze'nin desteğiyle Heyet Tahrir Eş Şam HTŞ önderliğindeki muhalif savaşçılar, dün Suriye Rejim Ordusu'nun Haziran başında Rejime karşı kaybettikleri Hamamiyat kasabasını kurtarmak amacıyla büyük bir saldırı düzenledi.

Gruplar, kasabanın içindeki Suriye Rejim Ordusu askerlerini ele geçirdikten sonra Hamamiyat'i kontrol etmeyi başardılar.

Hamamiyat'i ele geçiren muhalif savaşçılar dikkatlerini Kernaz'ın ana kasabasına kaydırdılar; bunun iki taraf için de zorlu bir savaş olacağı değerlendiriliyor.

Bu ilerleme muhalif savaşçılar tarafından, Mhardeh ve Sqaylabiyeh kentleri arasındaki ana yolu kesmeyi başardıktan sadece bir ay sonra geldi.

Öte yandan Esed rejimi, dün kaybettikleri Hama'nın Hamamiyat kasabasını ele geçirmek için bugün ağır bir saldırı başlattığı bildirildi.

Haber Ara