Dolar

32,5409

Euro

34,8821

Altın

2.431,88

Bist

9.771,81

Muhalifler Halep'te kuşatmayı kırdı

Halep’in rejim tarafından kuşatmaya alınmasından sonra Fetih Ordusu öncülüğünde başlatılan Halep Kuşatmasını Kırma Operasyonu başarıya ulaştı. Halep Kuşatması kırıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-07 00:48:13

Muhalifler Halep'te kuşatmayı kırdı

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Yaklaşık bir ayn önce Halep'in kuzeyinde Halep'i dış dünyaya bağlayan Kastillo yolunun rejimin eline geçmesi ile kuşatmaya alınan kent muhalifler tarafından kuşatmadan kurtarıldı. Fetih Ordusu öncülüğünde Halep Fetih Operasyon Odası'nın da katılımı ile beş gün önce başlatılan operasyon üç evrenin sonunda başarı ile sonuçlandı.

ÜÇ AŞAMADA YOL AÇILDI

Fetih Ordusu adına Ahrar'uş Şam askeri sözcüsü Ebu Yusuf Muhacir'in açıklaması ile beş gün önce başlayan Halep'in Gazabı – Halep Kuşatmasını Kırma Operasyonu bünyesinde öncelikli olarak Halep'in güney kırsalındaki rejim mevzileri hedef alındı.

Çatışmaların Mahrukat Tepesi ile Cemiyet Tepesi ve Amiriye köyünde yoğunlaştığı ilk evrenin son bölümünde muhalifler Halep'in güneyinde kente yakın konumdaki Hikmet Okulu'na yöneldi. Hikmet Okulu'na bombalı araç saldırısı ile başlayan muhalifler kısa sürede bölgeyi ele geçirdi. İkinci evre için aynı anda güney banliyölerindeki 1070 Konutları bölgesine ve daha doğudaki Ramuse sanayi bölgesine harekat başlatıldı.

KARARTMALAR YAPILDI

1070 Konutları'nın kısa sürede ele geçirilmesinin ardından muhalifler bir güne yakın medya karartması yaparak ele geçirilen bölgelerde konuşlandı. Aynı zamanda Ebu Yusuf Muhacir'in ikinci açıklamasında bu karartma sırasında keşif ve yeni saldırı planlarını yapıldığı ifade edildi. Operasyon güvenliği için bir günlük belirli karartma aralıklarının sonunda Topçu Okulu saldırısı başlatıldı.

GÜNEYİN ANAHTARI : TOPÇU OKULU

Fetih Ordusu'nun etkin olduğu operasyonun üçüncü evresinde Halep'in güneyinde rejime ait güçlü üslerden olan Topçu Okulu ve çevresi muhaliflerin güney, batı ve doğu yönlü taarruzları ile kısa sürede ele geçirildi. Rejim ve Şii militanlar Topçu Okulu'nun merkeze açılan kuzey kanadındaki Hava Teknik Koleji'nde tutunmaya çalıştı.

Muhalifler Topçu Okulu'ndaki avantajlı durumun hemen ardından Ramuse'ye güneyden ve kuzeyden taarruza geçerek Halep'in kuşatma altındaki bölgesinde Ramuse Kavşağını, Ramuse Otogarı ve fırın bölgesini ele geçirerek Topçu Okulu'ndan kuzeye gelen muhaliflerle birleşti.

HEDEF TÜM HALEP

Topçu Okulu ile Ramuse hattının birleşmesi ile kuşatmanın kırıldığını duyuran Ahrar'uş Şam, Feylak'uş Şam ve Şam Fethi Cephesi'nin resmi duyurularının ardından Ahrar sözcüsü Ebu Yusuf Muhacir'in yaptığı açıklamada hedeflerinin tüm Halep'i rejimden temizlemek olduğunu söyledi.

REJİME BÜYÜK DARBE

Halep operasyonu sırasında muhalif kaynaklar rejimin yaklaşık beş yüz askerini kaybettiğini belirtirken rejim ya da Şii militanlardan alınan esir sayısının ellinin üzerinde olduğu belirtildi. Esed rejimi Topçu Okulu'nda tuttuğu onlarca Howitzer, tank ve yüklü mühimmat da muhaliflerin eline geçti.

Haber Ara