Dolar

32,5553

Euro

34,6820

Altın

2.420,56

Bist

9.645,02

Muhalif lider Muhaysini'den Türk öğrencilere çağrı: Halep'i unutmayın!

Suriye'de rejime karşı savaşan Suud asıllı Dr. Şey el Abdullah el Muhaysini, düzenli olarak yapmış olduğu televizyon programında Müslüman öğrencilere seslendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-09 00:19:53

Muhalif lider Muhaysini'den Türk öğrencilere çağrı: Halep'i unutmayın!

Fetih Ordusu Şer'i kadılarından Muhaysini, Suriye'nin Şiiler tarafından işgal edildiğini belirtti.

Türk öğrencilere seslenen Muhaysini şu ifadeleri kaydetti;

Türkiye'de bulunan Ehli Sünnet gençleri ve bacılarımıza kendi dilleri olan Türkçe ile derim ki Hoş geldin, Nasılsın? Ey Türkiye'nin üniversitelerinde bulunan erkek ve hanım kardeşlerim Allah sizi yaşatsın. İstanbul Üniversitesi öğrencileri, Allah sizleri yaşatsın. Marmara Üniversitesi öğrencileri, Allah sizleri yaşatsın. Erzurum Üniversitesi öğrencileri, Allah sizleri yaşatsın. Ankara Üniversitesi öğrencileri, Allah sizleri yaşatsın. Türkiye'de bulunan tüm üniversitelerinde olan tüm öğrenciler Allah hepinizi yaşatsın.

Ve sizlere diyorum ki: Ey Üniversite öğrencileri, Suriye'deki kardeşlerinizi unutmayınız. Biz Türk'üz Suriye ile alakamız yok demeyiniz, hayır! Ben Suudi Arabistan'dan Mekke'denim. Ancak burada olanlar benim ehlim(ailem)dir. Ben ailemi malımı onlar için bırakıp onları savunmak için buraya geldim. Ey öğrenciler ehliniz için size düşen rol nedir? Bu devrim ve mübarek savaş için ne takdim ettiniz(ne yaptınız)? Ey öğrenciler bugün özellikle sizlere hitap ediyorum. Çünkü bütün ülkelerde fark ihdas etmeye (yenilikler başlatmaya) en yatkın insanlar üniversite öğrencilerdirler. Ey öğrenciler sizler bunu yapabilirsiniz.

İsimlerini zikrettiğim bu 4 üniversitede öğrenci olan gençlerden ve hanım kardeşlerimin her birinden şimdi bir isteğim, bir talebim var. Bu bölümü yayınlayıp paylaşın. Ey genç ve hanım öğrenciler bugünlerde peygamberiniz Muhammed s.a.v.'e söven Rafızileri gördünüz. Onlar sevgili Ebubekir r.a.'a Ömer r.a.'a sövüyorlar. Ey temiz ve hanım Türk kardeşim senin annen Ayşe r.a.'ya sövüyorlar ve ona zina iftirasında bulunuyorlar. Allah onlara lanet etsin.

İşte bu Ruslar, İran ve Nusayri tağut sistemi bugün Halep toprağını işgal ediyorlar. Halep'i unuttunuz mu? Halep Türkiye'ye yardım edendir Türkiye'nin büyük bir bölümü işgal edildiğinde Halep'in yiğitleri kalkıp yardıma koştu ve güçlü bir şekilde Türkiye'yi müdafaa ettiler Bugün Halep soykırıma uğratılıyor Bugün Halep'e saldırılıyor.

Bugün Halep gasp ediliyor. Bugün Halep soykırımdan geçiriliyor. Ey gençler neredesiniz. Halep'e yardım için Türk medyasını etkin hale getirin. Belki de birileriniz tıp fakültesindeyim, eczacılık okuyorum, mimarlık okuyorum benim nasıl bir rolüm olabilir diyebilir.

Diyorum ki: Âlemlerin Rabbi Allah huzurunda hepiniz mesulsünüz. Peygamber s.a.v. şöyle buyuruyor: “Müslüman'ı yalnız başına desteksiz bırakanı Allah kıyamet gününde desteksiz bir başına bırakacaktır. Müslüman'a yardım edene de kıyamet gününde yardım edecektir.” Kardeşler şunu yapabilir mesela hanım kardeşlerimiz üniversitede büyük bir masa açarak yaptıkları yemekleri satabilirler [KERMES] ve gelirini Allah yolunda cihat için yollayabilirler. Hanım kardeşlerimiz medyayı etkin hale getirebilirler.

Haber Ara