Dolar

32,3310

Euro

35,0504

Altın

2.284,79

Bist

8.979,85

Muhalefete 'Erdoğan' çıkışı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, muhalefete sert eleştirilerde bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-17 18:56:02

Muhalefete 'Erdoğan' çıkışı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, memleketi Gümülcine'de 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tabloyu değerlendirirken muhalefeti sert eleştirdi. Müezzinoğlu, “Şu anda bizim muhalefetimiz de aynı Yunanistan'daki Çipras'ın yaptığı yol haritası gibi yol haritası izliyor. Ayakları yere basmayan, toplumu kandırmaya yönelik bir anlayışla seçim kampanyası yürüttüler. Birincisi toplumu ben kandırayım da sonrası ne olursa olsun dedi. İkincisi hep birlikte Ak Parti'yi iktidar yapmayalım da sonra biz bakarız dediler. Şimdi popülist politikaların altında eziliyorlar” diye konuştu.

Milliyet'ten Abdullah Karakuş'a konuşan Müezzinoğlu, m uhalefet partilerini eleştirerek, “Hadi buyurun birlikte Ak Parti'yi iktidar yapmadınız. Ne oldu? İlk günde yüzde 60'lık blok dediniz. Hadi buyurun yüzde 60'lık bloğu görelim bakalım. Millet de sizi özledi. Hadi gelin bakalım. Hadi siz birlikte iktidar olun. Yani sağlığı, ekonomiyi nasıl yöneteceksiniz? Bekara karı boşamak kolay denir, hadi buyurun iktidar olun bakalım” diye konuştu.

"ERDOĞAN İLE KAVGA EDEREK BİR YERE VARAMAZSINIZ"

Mehmet Müezzinoğlu, “Dönüşümlü, çift kale maç yaparmış gibi dönüşümlü Başbakanlık konuşarak bu iş olmaz. Recep Tayyip Erdoğan ile kavga ederek bir yere varamazsınız. Onun meşruiyeti sizin meşruiyetinizden 10 misli daha fazla, daha güçlü” dedi.

İŞE O AÇIKLAMALARDAN ÇARPICI SATIRLAR:

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ

Başbakanımız görüşmelere başladı. Şu anda bizim muhalefetimiz de aynı Yunanistan'daki Çipras'ın yaptığı yol haritası gibi yol haritası izliyor. Ayakları yere basmayan, toplumu kandırmaya yönelik bir anlayışla seçim kampanyası yürüttüler. Birincisi toplumu ben kandırayım da sonrası ne olursa olsun dedi. İkincisi hep birlikte Ak Parti'yi iktidar yapmayalım da sonra biz bakarız dediler. Şimdi popülist politikaların altında eziliyorlar. Hadi buyurun birlikte Ak Parti'yi iktidar yapmadınız. Ne oldu? İlk günde yüzde 60'lık blok dediniz. Hadi buyrun yüzde 60'lık bloğu görelim bakalım. Millet de sizi özledi. Hadi gelin bakalım. Hadi siz birlikte iktidar olun. Yani sağlığı, ekonomiyi nasıl yöneteceksiniz? Bekara karı boşamak kolay denir, hadi buyrun iktidar olun bakalım. Ama bir baktığınız zaman birbirine düşman ancak bu kadar konuşur. Biri Ak Parti'yi de içine katarak dinsiz parti suçlaması yapıyor. Öbürü birine bilmem ne diyor. Bir gün kendi aralarında sanki kendi ellerindeymiş gibi başbakanlığı birbirlerine pas ederek. Veya dönüşümlü, çift kale maç yaparmış gibi dönüşümlü başbakanlık konuşarak bu iş olmaz.

Ülke yönetimi ciddiyet ister. 13 yıldır Ak Parti bunu yaptı. Ak Parti'ye millet 'sana inanıyorum sana güveniyorum bir de etrafındakilerle yapabiliyorsan hadi bir dene' dedi. Şimdi etrafımızdakilerle yapabilmeyi deneyeceğiz. Ama ayakları yere basıyorsa. Milleti bir adım geri götürecek hiçbir yol haritasında Ak Parti olmaz. CHP ile beraber bu ülkenin yarınını bugünden daha iyi yapabilme umudumuz varsa bunu 15-20 gün içinde göreceğiz. Veya onunla olmadı MHP ile.

DÖNÜŞÜMLÜ BAŞBAKANLIK

Dönüşümlü Başbakanlık 23 Nisan'da olabilir. Bunlar ciddiyetten uzak. Yarınlara umutla bakan bir ülkenin muhalefeti, siyasetçisi çok daha reel olmalı. Çok daha ağzından çıkan cümlenin toplum tarafından karşılığı olmalıdır. Şimdi 'ben Beştepe'ye çıkmam'. O Cumhurbaşkanı, yüzde 52 oy almış. İkiniz birleşseniz ki bir yıl önce 14 tane parti birleştiniz onun aldığı oyu almadınız. Bu milletin gönlündeki Recep Tayyip Erdoğan ile kavga ederek bir yerlere varamazsınız. Onun meşruiyeti sizin meşruiyetinizden on misli daha fazla. Erdoğan bu ülkeyi büyütebilmek için mücadele etti. Siyaseten bedel ise bedel de ödenir. Esas fanusta kendiniz oturuyorsunuz. Fildişi kulede biri oturuyor. Öbürü de fanus da oturuyor.

ERKEN SEÇİME GİDİLMELİ Mİ?

İster CHP, ister MHP, ülkenin sorunları anlamında samimiyse bir hafta, 15 günde hükemit kurarız. Şimdi samiyet, iyi niyet var mı yok mu sorunların çözümü için reel bir hazırlık var mı yok mu onları 10-15 gün içinde Başbakanımız ve heyetler görecek ve ona göre karar verilecek. Milletin lehine olacak her adımda oluruz. Onlarla da birlikte olmaktan rahatsız olmayız. Ama millete bedel ödetecek hiçbir yanlışta biz olmayız.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm süreci Türkiye'nin temel sorunu. 78 milyon insan, ülkenin geleceği ile ilgili güvenlik ve huzur duygusu ile ilgili Türkiye'nin her köşesinde hayallerini gerçekleştirmek istiyor. Oralarda istihdam, huzur ve güvenlik gerekiyor. Bu Ak Parti'nin sorunu değil bu hepimizin sorunu. Ama Ak Parti bedeli ne olursa olsun ben bunu üstleniyorum dedi. Buna CHP de MHP de kendini hazırlamalı.

Haber Ara