Dolar

32,4903

Euro

34,6062

Altın

2.485,10

Bist

9.571,35

Muğla'daki göçmen kaçakçılığı operasyonu

Muğla'daki göçmen kaçakçılığı operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-11 17:05:34

Muğla'daki göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bodrum ilçesinde düzenlenen operasyonda, sığınmacıların kaçak yollarla yurt dışına çıkışlarını organize ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2'si Suriye uyruklu 4 kişi tutuklandı.

Gümüşlük Mahallesi Koyunbaba mevkisindeki sahil kenarında, Suriyeli sığınmacıları Kos Adası'na geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla jandarma ekiplerince gözaltına alınan 11 zanlı, işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan, Suriye uyruklu Bassam Mosea ve Amthal Alrasal, Türk vatandaşı Engin Ertuğrul ile Mehmet Akcan, "göçmen kaçakçılığı yapmak" suçlamasıyla tutuklandı. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Muğla Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gümüşlük Mahallesi Koyunbaba mevkisindeki sahil kenarında, bir grubun Kos Adası'na geçmeye çalıştığını belirlemiş, yürütülen çalışmada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeli 149 sığınmacı yakalanmıştı.

Söz konusu soruşturma kapsamında, bu kişilerin yurt dışına çıkmalarında aracılık ettikleri gerekçesiyle 6'sı Suriye uyruklu 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Haber Ara