Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

Müfid Yüksel’den sert tepki: Nasıl bunu yaparsınız?

Yazar Müfid Yüksel twitter’da ‘Kürtçe’yi, Farsça’nın bir kolu’ olarak gösteren kullanıcıya tepki gösterdi. Yüksel “Kürtleri, Kürtçe'yi 'Tarihi Fars Emperyalizmi'nin uzantısı olarak nasıl nitlendirirsiniz” sözleri ile karşı çıktı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-19 21:16:55

Müfid Yüksel’den sert tepki: Nasıl bunu yaparsınız?

Yazar Müfid Yüksel, sosyal medyada ‘Kürtçe'yi Farsça'nın bir uzantısı olarak' gösteren ‘İlyas' isimli kullanıcaya sert bir tepki gösterdi.

“Kürtçülük problemi ve yabancılaşma Tarihî Pers emperyalizmi, tarih boyunca ülkemize iki koldan geliştirilen bir «kültür emperyalizmi» ile girmeye çalışmaktadır. Birincisi Farsça ile ikincisi «siyasî mezhepçilik» yaparak, millî ilmî ve şuurlu bir eğitim politikası ile bu harekete karşı çıkılmadığı ve bu politika sosyal, kültürel, ekonomik ve politik destek ve planlarla takviye edilmediği için, maalesef tahribat çok büyük olmuştur” sözlerine tepki gösteren Yüksel twitter hesabı üzerinden şu ifadeleri kullandı:

Kürtleri, Kürtçe'yi "Tarihi Fars Emperyalizmi"nin uzantısı olarak nasıl nitlendirirsiniz. Kürtçe Farsça'dan daha kadim/eski bir dil. Anti-Acemist ve Anti-Semitist/Anti-Arap ırkçı yaklaşımlarınızdan usandık.

 

213

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara