Dolar

32,5344

Euro

34,9655

Altın

2.428,48

Bist

9.704,53

Müezzinoğlu: Salı günü hükümet çalışmalarına başlayacağız

Mehmet Müezzinoğlu, hükümet kurma çalışmalarına önümüzdeki Salı günü başlayacaklarını söyleyerek, 'İnşaallah bayramdan önce hükümeti kuracağız' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-21 00:13:43

Müezzinoğlu: Salı günü hükümet çalışmalarına başlayacağız

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Hükümet kurma çalışmaları inşallah salı günü yemin töreninden sonra başlamış olacak. İyi niyet, samimiyet ve ülkeye hizmet derdi varsa çok uzun sürmez, hükümet kurulur. İnşallah bayramdan önce de hükümeti kurabilmeyi başarırız" dedi.

AK Parti Orhangazi İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu, Ramazan ayının aile hayatına huzur ve bereket getirmesini, ülke ve millete geleceğe umutla ve güvenle bakmaya vesile olmasını, İslam alemine, mağdurlara ve mazlumlara da güven vermesini temenni etti. Bakan Müezzinoğlu, yaklaşık 150 yıldır bu milletin kaderiyle ilgili oyunlar oynandığını ve tuzaklar kurulduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu millet kendi değerleriyle, kendi medeniyet anlayışıyla bugün dimdik ayakta. Yarın da çok daha güçlü bir şekilde ayakta olmaya devam edecek. Birileri tuzak kuracak ama AK Parti olarak biz milletle beraber yürüyüşümüzü asla değiştirmeyeceğiz. 7 Haziran akşamı millet bir karar verdi. Biz hemen tabloyu önümüze aldık. Bütün rakamları ve mesajları analiz ediyoruz ama hedeften asla vazgeçmiyoruz. Bu hedefe milletle beraber yürüyeceğiz ve milletle birlikte o yolculuğu yapacağız. Yine yüzde 41 gibi, yine en yakın partiye 16 puan farkla açık ara birinci partiyiz."

Ana muhalefet partisinin oy kaybederek seçimden çıktığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "Kılıçdaroğlu'nu nasıl başbakan yaparım diye hesap yapıyorlar. Olmaz. Milletin vermediği bir iradeyi birileri masa başında planlarla vermeye çalışsa da olmaz ve tutmaz. Nitekim de tutmayacağını ve olmayacağını bu millet gösterecek. Önümüzdeki günlerde onu hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara