Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

Müezzinoğlu'ndan ’sıtma’ uyarısı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sıtma vakalarının görüldüğü ülkelere giden THY çalışanları ve vatandaşların önceden tedbir alması gerektiğini vurguladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 13:54:00

Müezzinoğlu'ndan ’sıtma’ uyarısı

Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü Projesi Finansman Sözleşmesi”nin imza törenine katılan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Zayıflama ilaçlarıyla ilgili bir soru üzerine konuşan Müezzinoğlu, “Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'yla zaten bu konuyu ortak çalışıyor. Bizim iki daire başkanımız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın bu anlamdaki komisyonunun içinde görev yapıyor. Burada hükümet olarak veya bakanlıklar olarak çalışma dinamiklerimiz yeni yeni tedbirler almamızı gerektiriyor. Ama özellikle bizim vakalara da baktığımızda, zaman zaman bu tür olaylara da baktığımızda genelde vatandaşımızın internet ortamından istifade etmeleri ve içeriğinin ne olduğunu da tam olarak bilmedikleri ürünleri kullanıyor olmaları sağlık sorunlarına neden oluyor. Bu anlamda alınacak tedbirlerle birlikte vatandaşımızın da gelişi güzel bu tür ürünleri kullanmaması ve uzman kontrolü dışında hele hele kilo verme gibi veya herhangi bir tedavisiyle ilgili konuları mutlaka bir hekim ve uzman kontrolünde yapmalarını özellikle vurgulamak isterim. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bizim görüşmelerimizde şuanda takviye gıda gibi veya belirli bitkilerin sağlıkla ilgili bilgileri zaten üzerinde yazılır ama özellikle ilaç ve tedavi amaçlı herhangi bir içerikte olduğunda önümüzdeki dönemde yasal düzenleme yaparak, bunu bizim İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na almamız gereken boyutları var. O artık önümüzdeki süreçlerde yeni hükümetlerin gündeme alacağı konu başlıkları olacaktır” diye konuştu.

SITMA VAKALARI

Bakan Müezzinoğlu, son dönemde havacılık çalışanlarında görülen sıtma vakalarıyla ilgili de, “Özellikle sıtma vakalarının olduğu bölgelere giden gerek yolcularımız, gerekse THY çalışanlarının esasında ön tedbir olarak ilaç almaları gerekiyor. Muhtemelen bu arkadaşlarımız ilaç konusunda ‘daha önce de nasıl olsa gittim' diyerek tedbir almayan bir durum söz konusu olabiliyor. Bugün için bu anlamda özellikle THY'de çalışan ve o bölgelere giden pilotlarımızın, hosteslerimizin, tüm çalışanların gitmeden öce o tedbirde ihmal yapmamaları gerekir” dedi.

Haber Ara