Dolar

32,5149

Euro

34,9470

Altın

2.430,13

Bist

9.804,18

Müebbetle yargılanıyordu bir sözü beraat ettirdi

Müebbet hapis cezasıyla yargılanan kumarhane sahibi Ali Rıza Y., öldürdüğü Adem Ö.’ye “Paranı aldın, artık git” dediği için beraat etti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 08:04:45

Müebbetle yargılanıyordu bir sözü beraat ettirdi

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, emsal niteliğinde önemli bir karar aldı. Ankara'da, kumarhane işleten Ali Rıza Y., kumarda para kaybettikten sonra silahını alıp yeniden kumarhaneye dönen, kendisine ve çevreye ateş açan kişiyle çatışmaya girdi. Ali Rıza Y., silahlı saldırganı öldürdü. Ali Rıza Y. hakkında müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Mahkeme, kumarhane sahibi Ali Rıza Y.'nin öldürdüğü Adem Ö.'ye defalarca “Parayı aldın, herkesin çoluğu çocuğu var. Kimseye bir zarar verme artık git” diyerek uyardığını belirterek, kumarhane sahibinin, “meşru müdafaa” gerekçesiyle beraatine karar verdi.

‘PARA GETİREYİM' DEDİ, SİLAHLA GELDİ

Olay, geçen yıl Ankara'da yasa dışı işletilen bir kumarhanede yaşandı. İddiaya göre Adem Ö. (47), kumarhaneye gelmeden önce Alkol aldı. Kumarda kaybeden Adem Ö., kumar oynadığı 3 kişiye “Eve gidip para getireyim” dedikten sonra ayrıldı. Kısa bir süre sonra yeniden gelen Adem Ö., belindeki tabancayı çıkarıp sağa sola ateş ettikten sonra, salondakilere küfür ve hakaretler yağdırdı. İddiaya göre Adem Ö., birlikte kumar oynadığı kişilerin birinin başına silah dayadıktan sonra herkesten önce yere yatmasını sonra da ceplerini boşaltmasını istedi. Yaşananları kendisine siper ettiği bir sütunun arkasına geçerek izleyen kumarhane işletmecisi sanık Ali Rıza Y (48), maktulün kendisini fark edip “Senin a. koyacağım, seni öldüreceğim” diyerek kendisine ateş etmesi üzerine belinden çektiği tabancayla karşılık verdi. Çatışma sonucunda Adem Ö. hayatını kaybederken, Ali Rıza Y. tutuklanarak cezaevine konuldu.-

Haber Ara