Dolar

32,5602

Euro

34,8680

Altın

2.438,45

Bist

9.645,02

Mucizenin adı Camden “Hiç yürüyemez” demişlerdi

ABD’de doktorlar tarafından desteksiz asla yürüyemez denilen 5 yaşındaki çocuk ayağa kalktı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-17 08:44:37

Mucizenin adı Camden “Hiç yürüyemez” demişlerdi

ABD'nin Georgia Woodstock eyaletinden 5 yaşındaki Camden Brooks Hanson'a beyincikle ilgili bir körelme hastalığı olan “cerebellar atrophy” tanısı konulmuştu. Vücudun denge, konuşma, uyumlu çalışma yetilerine kısmen zarar veren bu hastalığa 18 aylıkken tutulan Hanson yine 18 aylıkken terapi almaya başladı. Doktorlar tarafından ailesine bir iki adımdan daha fazla adım atamaz denilen çocuk ise geçen Cumartesi tüm dünyayı şaşırttı.

Videosunu internette 8 milyon izledi

İnternette videosu 8 milyondan fazla izlenen küçük çocuk ilk defa odasında hiçbir destek almadan yürüdü. Annesi Mandy Hanson, “Geçmişte bir iki bağımsız adım atmaya çalışmış fakat ardından hemen düşmüştü. Birçok doktor ve terapist onun bağımsız olarak yürüyemeyeceğini dile getirmişti. Şimdi bakın ona!” dedi.

MR görüntülerinde rahatsızlığı ilerliyordu

Genetik testler küçük çocuğun hastalığının temel sebebini açıklamakta yetersiz kalırken MR görüntüleri ise durumunun zamanla kötüleştiğini belgeliyordu. Anne Hanson, o dönem belirsizliğin çok korkutucu olduğunu, çocuğunun geleceğinin neye evrileceğini bilmediklerini dile getirdi. Ancak oğlunu aynı zamanda “çok neşeli bir çocuk” olarak tanımladı. “O şaklabanlıklar yapmayı insanları güldürmeyi sever” dedi. Oğlunun anaokulunda 22 öğrenci arasında “En büyük kalp” ödülünü de aldığını dile getiren gururlu anne, “arkadaşlarına ve öğretmenlerine karşı her zaman sevgi doluydu” ifadelerini kullandı.

Şükrediyoruz ki bizim oğlumuz

Camden bu süreçte fiziksel terapi, konuşma terapisi ve ergoterapi aldı, haftada 10 seans gördü. Virüs nedeniyle eve kapandıklarında ise online olarak terapilere devam edildi. Ailesi evden tam zamanlı çalışarak geçinme mücadelesi verirken bir yandan da küçük çocuğun ev okulu devam ediyordu.

Camden sonbaharda okula başlayacak ve ailesi onun ilerleme kaydedeceği konusunda umutlu. Zamanla koltuk değneklerinden sadece birini kullanarak odasında yürüyebileceğini ifade ediyorlar. Virüsle beraber zorlu geçen birkaç aydan sonra anne oğlunun ilk adımlarını yere sağlam attığını görmenin mutluluğunun “inanılmaz bir his” olduğunu dile getirerek, “Onu izlemekten çok gururluyuz ve şükrediyoruz ki o bizim oğlumuz” ifadelerini kullandı.

metro.co.uk

Haber Ara