Dolar

32,5536

Euro

34,9004

Altın

2.427,90

Bist

9.645,02

'Mücadele PKK bertaraf olana kadar devam etmeli'

MHP lideri Bahçeli'nin rahatsızlığından dolayı kürsüye çıkan Oktay Vural, PKK'ya karşı yürütülen mücadelenin örgüt bertaraf olana kadar sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-26 14:51:47

'Mücadele PKK bertaraf olana kadar devam etmeli'

MHP Grup Toplantısı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçirdiği rahatsızlık nedeniyle partinin grup başkanvekili Oktay Vural'ın başkanlığında yapıldı.

Vural, toplantının Bahçeli'nin talimatıyla düzenlendiğini belirterek, Bahçeli'nin istirahatinin devam ettiğini, kısa zaman içerisinde aralarına katılacağını söyledi.

Bu yıl, 17 polis, 4 asker ve bir korucunun, 22 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 135 asker, 105 polis ve 5 korucunun şehit olduğuna dikkati çeken Vural, "Terör örgütüne karşı güvenlik güçlerimizin yürüttüğü mücadele muhakkak başarıya ulaşacak ve bölücü terör örgütü bertaraf edilecektir. Buna inancımız tamdır. Yeter ki yine gaflete düşülmesin, yeter ki devleti yönetenler yine uyumasın. Yılların ihmal ve tavizleri milletimize pahalıya malolmuştur" dedi.

Güvenlik güçlerinin verdiği mücadelenin bir destan olduğunun altını çizen Vural, şunları söyledi:

"Her yerde devlet ve kanun hakimiyeti sağlanmalıdır. Ancak terörle mücadeleyi bir aç parantez kapa parantez olarak ele almak aymazlıktır. Terörle mücadele anlık değildir. Parantez içine alınamaz. Terörle mücadele PKK terör örgütü bertaraf edilinceye kadar devam etmeli ve alan hakimiyeti sağlanarak, buralarda terörist unsurların bir daha yer almamasına yönelik tedbirler alınmalıdır. Önleyici bir terörle mücadelenin sürdürülmesi gerekmektedir. Bu çerçevede bölge halkının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak tedbirler, güvenlik şemsiyesi altında alınmalıdır."

Terörle mücadele konusunda ortaya konulan iradenin akamete uğratılmadan devam etmesinin önemini vurgulayan Vural, terör örgütüyle mücadelenin yeni bir çözüm, müzakere süreciyle akamete uğratılıp bölücü terörün ve bölücülüğün çözüm olarak tekrar dolaptan çıkarılıp milletin önüne konulmasına izin vermemek gerektiğini söyledi.

Haber Ara