Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı, ilk anaokulu için ihaleye çıkıyor

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalınma Vakfı, geçen Nisan ayında imzalanan protokol çerçevesinde 11 okulun bahçesine yapacağı anaokullarının inşaatına başlıyor. Sosyal Hizmetler İlkokulu bahçesine yapılacak ilk anaokulunun ihalesi 10 Ağustos'ta gerçekleştirilecek ve okul 45 günde tamamlanacak. İlk okul vakıf üyelerinin, diğerleri ise hayırseverlerin bağışlarıyla yapılacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-01 12:31:36

MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı, ilk anaokulu için ihaleye çıkıyor
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalınma Vakfı, geçen Nisan ayında imzalanan protokol çerçevesinde 11 okulun bahçesine yapacağı anaokullarının inşaatına başlıyor. Sosyal Hizmetler İlkokulu bahçesine yapılacak ilk anaokulunun ihalesi 10 Ağustos'ta gerçekleştirilecek ve okul 45 günde tamamlanacak. İlk okul vakıf üyelerinin, diğerleri ise hayırseverlerin bağışlarıyla yapılacak.

MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İbrahim Kiper, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, merkez Akdeniz ilçesinde eğitim veren ilkokul ve ortaokulların bahçesine yaptıracakları anaokullarının inşaat sürecinin başladığını açıkladı. MTSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek de katıldı.

Toplantının başında 15 Temmuz darbe girişimini nefretle kınadıklarını belirten Kiper, yaşanan süreçte hayatlarını kaybeden vatandaşları da saygıyla andıklarını söyledi. Kiper, "Bu girişim içerisinde yer alanların ve bağlantılı olanların en kısa zamanda adalet önünde hızlı bir şekilde yargılanacaklarına ve suçlulara gereken cezaların verileceğine inanıyoruz" dedi.

Protokol 11 Nisan'da imzalandı ve ihale süreci başladı

Akdeniz ilçesinde büyük bir anaokulu açığı olduğunu öğrendikleri anda harekete geçtiklerini dile getiren Kiper, bu çerçevede Mersin Vali Özdemir Çakacak ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile 11 Nisan 2016 tarihinde 11 ilkokul ve ortaokulun bahçesine 2, 3 ve 4 derslikli prefabrik anaokulları yaptırmak için protokol imzaladıklarını anımsattı. Projeleri ve dosyaları hazırladıklarını aktaran Kiper, "Okulların inşaatı sırasında Mersin ilindeki hayırsever yurttaşlarımızdan malzeme veya maddi bağışlar almaya ve bu bağışçılarımızın isimlerini okullarımıza vererek yaşatmaya gayret göstereceğiz. Umuyoruz ki, Mersin'deki hayırsever yurttaşlarımız bizi yalnız bırakmayacaktır. Okulların projeleri ve teknik şartnameleri, ihale şartnamesi MTSO 4. katta Eğitim ve Kalkınma Vakfı bürosundan temin edilecektir. İhale şeffaf olarak denetlenebilir şekilde yeterliliği olan herkese açıktır. Yapılacak olan inşaatın teknik kontrollük işleri Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü teknik elemanlarınca yürütülecektir. İhale MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı tarafından yapılacaktır. Tüm ödemeler vakıf tarafından bağış ya da nakit olarak yapılacaktır. İhale dosya bedeli 250 TL'dir" diye konuştu.

"Okul 45 gün içinde tamamlanacak"

Anaokulu inşaatını 2016-2017 öğretim yılına yetişecek şekilde tamamlayacaklarını ifade eden Kiper, bunun için taleplilerden okul inşaatını 45 gün içerisinde tamamlamalarını isteyeceklerini vurguladı. İhaleye katılacak firmaların 5 Ağustos 2016 günü saat 16.00'ya kadar ihale dosyasını alabileceklerini kaydeden Kiper, "İlk ihale Sosyal Hizmetler İlkokulu bahçesine yapılacak anaokulu için olacaktır. Zarflar 10 Ağustos 2016 tarihinde basın huzurunda açılacaktır. İnşaata beklemeden başlanılacaktır" ifadelerini kullandı.

"Hayırsever vatandaşların isimleri okullara ve sınıflara verilecek"

İhalenin vakıf üyelerinden bağışla yürütüleceğine işaret eden Kiper, işe başlamak için ilk bağışı da 100 lirayla vakfın yapacağını söyledi. Tüm vakıf üyelerini, ilgili hesaba bağış yapmaya davet eden Kiper, diğer okullar ise hayırsever vatandaşların bağışlarıyla yaptırılacağı bilgisini verdi. Okula veya sınıfa bağış miktarına göre bağış yapanların isimlerinin verileceğini belirten Kiper, "İhale açık usulde teklif alma yolu ile yapılacaktır. Teklifler 9 Ağustos 2016 tarih ve saat 16.00'ya kadar verilecektir. Bu ihalede fiyat farkı verilmeyecektir. Ortak girişimler ihaleye teklif veremeyecektir" diyerek, anaokullarının hayırlı olması diledi.

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Şimşek ise Eğitim ve Kalkınma Vakfı yönetimine teşekkür etti. İlçede, okul öncesi eğitime yönelik vatandaştan çok yüksek bir talep olduğunu ifade eden Şimşek, "Bu noktada anaokulu ihtiyacımızı vakıf ile paylaştığımızda yardımcı oldular. 11 okul az bir okul değil. Ayrıca, bu hayırseverlere örnek olması bakımından da çok önemli. Yapılacak en güzel yatırım insana yapılan yatırımdır ve paylaştıkça varlıkları artar. Projemizin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Haber Ara