Dolar

32,3409

Euro

35,1130

Altın

2.238,59

Bist

8.771,78

MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak

MSÜ sınavı yerleri ne zaman açıklanır? MSÜ sınav yerleri ne zaman belli olacak? Soruları MSB subay alımı tercih duyurularının başlamasının ardından merak edilenler sorular arasına yeniden girdi. Corona virüsü salgının eğitimi sekteye uğratmasının ardından peş peşe sınav tarihlerinin ertelendiği açıklandı. Adaylar, MSÜ sınavına nerede gireceğim 2020, sorusuna yanıt ararken, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen MSÜ sınav yerleri belli oldu mu 2020?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-27 16:08:05

MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak

MSÜ sınavına nerede gireceğim 2020? MSÜ sınav yerleri açıklandı mı? sorularına cevap aranmaya devam ediliyor. Corona virüsü sebebiyle ertelenen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının ÖSYM tarafından 14 Haziran'da yapılacağı duyurulmuştu. ÖSYM'nin açıklamasının ardından MSÜ sınav yerlerinin ne zaman açıklanacağı, adayların gündemi arasına girdi. MSÜ sınavı yerleri ne zaman açıklanır? MSÜ sınav yerleri ne zaman belli olacak?

2020 MSÜ SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLACAK?

14 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan MSÜ sınav giriş yerlerinin Haziran ayının ilk haftası içerisinde ÖSYM tarafından adaylara duyurulması planlanıyor.

MSÜ SORULAN SORU SAYISI

Sınava katılacak adaylara Türkçe testinden 40, temel matematik testinden 40, sosyal bilimler testinden 20 ve fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltilecek. Adaylara sınavda 135 dakika süre verilecek.

MSÜ SINAVI DEĞERLENDİRİLMESİ

Adaylar, soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır. Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır. Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo'daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

Haber Ara