Dolar

32,5674

Euro

34,7596

Altın

2.492,38

Bist

9.524,59

Mourinho oy istedi

Mourinho, Portekiz'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhafazakar aday için oy istedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-23 05:26:45

Mourinho oy istedi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, ülkesinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhafazakar, sağ görüşlü Sosyal Demokrat Parti'nin (PSD) destek verdiği aday Marcelo Rebelo de Sousa için oy istedi.

Portekiz'de 24 Ocak Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde anketlere göre favori gösterilen Rebelo de Sousa'ya destek vermek için hazırlanan bir videoda Mourinho'nun da mesajı yayınlandı. Mourinho mesajında, "Portekiz'in doğru bir seçime hiç olmadığı kadar ihtiyacı var. Ben Marcelo'ya oy kullanıyorum çünkü bizim için en iyi seçim olduğuna tamamen ikna olmuş durumdayım" dedi. 15 yıldır tüm Avrupa'yı dolaştığını, birçok ülkede görev yaptığını kaydeden Mourinho, Portekiz'in ihtiyacını görecek açık bir vizyona sahip olduğunu belirtti.

Son olarak Chelsea takımını çalıştıran ve şu anda boşta olan 52 yaşındaki Mourinho'nun ilk defa siyasi görüşüyle ilgili bir açıklama yapması dikkati çekti.

Portekiz'de 4 Ekim'de yapılan genel seçimleri muhafazakar sağ görüşlü "Portekiz Cephesi" kazansa da mecliste yeterli çoğunluğa sahip olamadığından kurduğu azınlık hükümeti 10 gün sonra düşmüş ve yerine dışarıdan komünist ve radikal partilerden destek alan Sosyalist Parti'nin (PS) kurduğu hükümet iktidara gelmişti. 24 Ocak'ta halk oylaması ile belirlenecek ülkenin yeni Cumhurbaşkanı için 10 aday yarışırken, 67 yaşındaki Rebelo de Sousa en güçlü aday olarak öne çıkıyor. Lizbon Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde profesör olarak teknokrat bir kariyere sahip Sousa, bir dönem liderliğini de yaptığı sağ görüşlü Sosyal Demokrat Parti'den (Portekiz Cephesi ittifakının büyük ortağı) milletvekili olarak seçilip, 1981-1983 yıllarında parlamenter ilişkilerden sorumlu bakan olarak da görev yapmıştı. Sousa, son yıllarda Portekiz devlet televizyonu RPT'de yaptığı haftalık siyasi yorum programı ve Portekiz gazetelerindeki köşe yazılarıyla Portekizlilerin en yakından takip ettiği kişi olarak öne çıktı.

Haber Ara