Dolar

32,5960

Euro

34,7835

Altın

2.496,23

Bist

9.449,99

Mourinho için karar verildi

Chelsea Kulübü Başkanı Roman Abramovich, Teknik Direktör Jose Mourinho ile yola devam etme kararı aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-11 20:51:46

Mourinho için karar verildi

Chelsea yönetimi, milli maçlar için liglere verilen arada Portekizli teknik adamın durumunu masaya yatırdı.

Abramovich, gündemlerinde olan Pep Guardiola ve Diego Simeone ile sezon ortasında anlaşma şartlarının oluşamayacağı için Mourinho ile yola devam etmeye karar verdi.

Tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiren ve ligde 16. sırada bulunan Chelsea'de Teknik Direktör Jose Mourinho'nun üzerindeki baskı her geçen gün artarken, takım içindeki bazı oyuncuların da Portekizli teknik adamla ters düştüğü konuşuluyordu.

Bilindiği üzere Chelsea yönetimi geçtiğimiz ay Portekizli teknik adama güvenoyu vermiş ancak 'Maviler' o açıklamanın ardından ligde üç maç kaybetmiş, Lig Kupası'ndan da elenmişti.

Abramovich'in en büyük endişesi, şimdiden ilk dört sıranın 13 puan gerisine düşen takımın gelecek sezon için Şampiyonlar Ligi biletini alamama ihtimali. Ancak Mourinho yerine düşünülen alternatiflerin ancak sezon sonunda uygun duruma çıkacak olması, Rus milyarderin elini kolunu bağlıyor. Öte yandan kulüp yönetiminin de sezon ortasında bir değişikliğe gitmeye sıcak bakmadığı gelen haberler arasında.

Diğer yandan değişikliğin önündeki en büyük engellerden birisi de, Ağustos ayında yaklaşık 40 milyon avro değerinde dört yıllık sözleşmeye imza atan Mourinho ve ekibine yolların ayrılması durumunda ödenecek ağır tazminat bedeli olarak gösteriliyor.

Haber Ara