Dolar

32,5604

Euro

34,8834

Altın

2.428,01

Bist

9.645,02

Motoru arizalanan bottaki 12 Pakistanli kurtarildi

Motoru arizalanan bottaki 12 Pakistanli kurtarildi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-24 15:33:46

Motoru arizalanan bottaki 12 Pakistanli kurtarildi
Muğla'nın Bodrum ilçesinde yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek için denize açıldıkları botun motoru arızalanan 12 Pakistanlı, sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Bodrum açıklarında devriye görevi yürüten "TCSG-3" botundaki ekip, bir ticari geminin telsizle yaptığı "Lastik bottaki kaçakların denizde sürüklendiği" ihbarı üzerine harekete geçti.

Kısa sürede verilen koordinata ulaşan sahil güvenlik ekibi, gece görüş özelliğine sahip kamera yardımıyla kaçakların bulunduğu noktayı tespit etti.

Motoru bozulduğu için sürüklendikleri belirlenen bottaki 12 Pakistanlı'dan anonsla sakin olmaları istendi. Atılan halatla gemiye yaklaştırılan bottaki kaçaklar, sırayla güverteye alındı. Islandıkları için titreyen Pakistanlılara battaniye dağıtıldı. Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına getirilen Pakistanlılar çadıra alındı. Elektrikli soba konulan çadırda kaçakların soğuktan etkilenmemeleri sağlandı. Yeni eşofman takımı ve çorap gibi giysiler ile yiyecek ve içecek verilen Pakistanlılar, daha sonra sağlık kontrolünden geçirildi.

- "Pakistan'da iş ve para yok"

Kurtarılan Pakistanlılar, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş imkanı ve paraları olmadığı için ülkelerini terk ettiklerini söyledi.

Ailelerini Pakistan'da bıraktıklarını belirten kaçaklar, amaçlarının Yunanistan'a, oradan da diğer Avrupa ülkelerine ulaşmak olduğunu dile getirdi. Organizatörlere kişi başı bin dolar verdiklerini vurgulayan kaçaklar, kendileri için tek kurtuluş yolunun Avrupa olduğuna inandıklarını anlattı.

Sahil Destek Timi'nin gerekli idari işlemleri yaptığı kaçaklar, sınır dışı edilmek üzere Bodrum Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliğine teslim edildi.

Haber Ara