Dolar

32,6237

Euro

34,7525

Altın

2.502,71

Bist

9.524,59

Motorsiklet Ekspertizi ve Önemli Noktalar

Artan araç fiyatlarıyla motorsiklet satışları da artış gösterdi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-14 22:43:47

Motorsiklet Ekspertizi ve Önemli Noktalar

Artan araç fiyatlarıyla motorsiklet satışları da artış gösterdi. İkinci el veya sıfır olsun motorsiklet alacakların akıllarında birçok soru mevcut. Model yükseltmek, macera, ulaşım amaçlı birçok insan motorsiklet piyasasında kendilerine uygun o motoru arıyorlar.

Motorsikletlerde otomobillerdeki kadar kaporta imkanı olmasa dahi, neredeyse otomobil fiyatına satılan ve ne olursa olsun canınızı emanet edeceğiniz bu taşıtların da ekspertizi mümkün ve şart.

Motorsiklet ekspertizinin her yerde yapılamayacağını da belirtmek gerekiyor.

Motorsiklet ekspertizinden önce ise sizin tarafından yapılması gereken şeyler de var.

Görünüş

Motorsikletin görünüş ve yapısının amaçlarınıza uygun olması gerekiyor. Satın alacağınız üründe eksik, çizik ve hata bulunmaması sizin faydanıza olacaktır. Ön gözlemde bunları tespit etmeniz çok önemli. Her aksama baktıktan sonra motorsikletin çerçevesindeki bağlantı noktalarına özellikle plastik olanlara bakın. Özellikle kazaya karışmış bir aracın ilk göstergesi bu noktalardaki işlem izleridir.

Egzoz

Motorun soğuk olması çok önemli. Sıcak parçalar hataları gizler. Soğuk motor, soğuk egzoz olması  egzoz aksamını incelemenizi kolaylaştırır. Bunu motorsikleti ekspertize ya da incelemeye sokmadan önce rica etmeniz çok önemli. Egzozun iyi monte edilmiş ve işlem görmemiş olması önem taşımaktadır. Egzoz ve bağlantı noktalarında korozyon ve pas arayın. Aynı zamanda işlem izleri de bu noktalarda ortaya çıkabilir.

Kasa

Motorun kasasının ilk bakışta görünmeyen yerlerini özellikle alt kısmını inceleyin. Darbe almış, sert kullanılmış, sıklıkla düşürülmüş bir motorsiklette bu noktalarda emareler görünecektir. Elinizi kasa üzerinde gezdirin, boyayla kapanmış olsa dahi çatlak, ezik gibi olguları elinizle yakalayabilirsiniz.

Gidon bağlantılarına ve gözle görülmeyen yerlere bakın. Gidonların alt kısımlarındaki gidonun belirli bir açıdan fazla hareketini engelleyen metal aksamı inceleyin. Sürüşü hakkında bilgi verecektir.

Debriyaj

Motorsiklet vitesli ise debriyajı da bulunacaktır. Debriyaj kablosunda biraz esneklik normal olabilir ancak çok esnek olmamasınıa dikkat etmelisiniz. Debriyaja basarken bir engel ile karşılaşmamalı bir tıkanıklık veya duraksama olmamalıdır. Debriyaja basılıyken ve frenden elinizi çektiğinizde motorun rahatça ilerliyor olması gerekmekte.

Ekspertize Götürün

Motorsikleti tüm bu ön testlerden geçirdikten sonra artık bu vizyon çerçevesinde bir ekspertize götürmek zorundasınız. Ekspertiz sizin için motorsikletinizin sıvılarını, motor aksamını, elektrik aksamını ve motorsikletin diğer ekipmanlarını dokümanlarıyla beraber kontrol edecek özel kalibre eidlmiş profesyonel ekipmanlarla test edecektir.

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara