Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Mossad Başkanı Kohen: Şarm El-Şeyh ziyaretim tarihî

İsrail ulusal istihbarat teşkilatı Mossad’ın Başkanı Yossi Kohen, Mısır'ın Kızıldeniz kıyısında bulunan tatil ve turizm kenti Şarm El-Şeyh'e gerçekleştirdiği ziyaretini 'tarihi' olarak nitelendirdi ve 'son iki yıldır yürüttüğümüz gizli temaslar' sayesinde gerçekleştiğini söyledi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-11 10:17:06

Mossad Başkanı Kohen: Şarm El-Şeyh ziyaretim tarihî

İsrail ulusal istihbarat teşkilatı Mossad'ın Başkanı Yossi Kohen, Mısır'ın Kızıldeniz kıyısında bulunan tatil ve turizm kenti Şarm El-Şeyh'e gerçekleştirdiği ziyaretini "tarihi" olarak nitelendirdi ve "son iki yıldır yürüttüğümüz gizli temaslar" sayesinde gerçekleştiğini söyledi.

Mısır İstihbarat Başkan Yardımcısı Nasser Fahmy tatil beldesinde buluştuktan sonra yaptığı açıklamada Kohen, "İsrail ile Mısır arasındaki ilişki ve aralarındaki tarihsel yakınlaşma stratejik bir ilişkidir. Önümüzdeki aylarda bu önemli ziyaretin sonuçlarını göreceğiz" dedi.

Şarm El-Şeyh ziyaretine övgüler yağdıran İsrail İstihbarat Bakanı Yossi Kohen, “Bu tarihi bir ziyaret oldu. Hükümetler arasında iki yıldır yürüttüğümüz gizli temaslara ve şimdi işadamlarını diyaloğa dahil ettik” dedi ve Mısırlı yetkililerin gösterdiği konukseverlikten dolayı Sisi yönetimini teşekkür etti.

Şarm El-Şeyh'i "Sina Yarımadası'nın geri kalanından daha güvenli bir ada" olarak nitelendiren Kohen, "Mısırlılar daha önce olduğu gibi İsrailli turistlerin buraya gelmesi için her şeyi yapıyorlar” dedi.

Şarm El Şeyh'teki verimli toplantının İsrail ile Mısır arasındaki anlaşmalara ve işbirliğine yol açacağını ve iki ülke arasındaki güvenlik ve ekonomik ilişkileri güçlendireceğini belirten Kohen, “2022'de bir milyar doları geçecek bir satış hacmine ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

Kaynak: "i24news"

Haber Ara