Dolar

32,3246

Euro

35,0781

Altın

2.309,12

Bist

9.079,97

Mossad Başkanı Cohen: İsrail'in İran’da gözü kulağı var

İsrail ulusal gizli servisinin başkanı Yossi Cohen’in Kudüs’te kapalı bir oturumda ülkenin İran’daki gizli operasyonlarını açığa vurduğu öne sürüldü. Cohen’in “MOSSAD’ın İran’da gözü kulağı var” dediği iddia edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-10 12:13:29

Mossad Başkanı Cohen: İsrail'in İran’da gözü kulağı var

TIMETURK | ÇEVİRİ 

Cohen'in Ekonomi bakanlığı yetkilileriyle görüştüğünün belirtildiği brifingte, “İsrail'in İran'daki durumu yakından izlediğini sadece dışarıdan değil İran'ın içinden takip ettiklerini” söylediği aktarıldı.

“HALK DEVRİMİNDEN ÇOK MEMNUN OLURUM”

Haberde, hükümet karşıtı gösteriler hakkında yorum yapan Cohen'in “Ayaklanmanın hükümeti düşüreceğine inanmadığı ülkede bir halk devrimini görmekten mutluluk duyacağını, bunun gelecekte olabileceğini” ifade ettiği öne sürüldü.

İddiaya göre, MOSSAD şefi “İran'ın ekonomisinin Amerika ve diğer ülkelerle nükleer anlaşma imzalanmasından bu yana geliştiğini ancak fakat bunun İran vatandaşlarının yaşamlarına çok önemli bir etkisi olmadığını” salık veriyor. Buna göre İranlı'lar işsizlik, yoksulluk ve artan yaşam pahalılığı ve elbette hükümetin politikaları nedeniyle sokaklara çıktılar.

 

Haber Ara