Dolar

32,5794

Euro

34,8034

Altın

2.515,81

Bist

9.693,46

Mossad Başkanı Cohen: Birçok Arap ülkesiyle gizli ilişkilerimiz var!

Mossad Başkanı Yossi Cohen, İsrail'in birçok Arap devletiyle gizli ilişkisi olduğunu belirterek, ilişkisi olmayan Arap ülkelerini de bir araya getirmek için Mossad’ın faaliyette bulunduğunu söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-01 15:52:30

Mossad Başkanı Cohen: Birçok Arap ülkesiyle gizli ilişkilerimiz var!

Mossad Başkanı Yossi Cohen, İsrail'in birçok Arap devletiyle gizli ilişkisi olduğunu belirterek; ilişkisi olmayan Arap ülkelerini de bir araya getirmek için Mossad'ın faaliyette bulunduğunu söyledi.

Chen, Politika ve Stratejik Enstitüsü tarafından düzenlenen Herziyla Konferansı'nda yaptığı konuşmada, “Mossad İsrail'i savaşın tehlikelerinden korumayı hedefliyor. Barış için fırsatları keşfetme ve barışı ilerletebilecek girişimleri başlatma rolünü de üstlendi” dedi.

“İsrail'in sadece Ürdün ve Mısır ile değil, birçok Arap ülkesi ile ilişkisi bulunduğunu belirten Cohen, Başbakan Netanyahu ile sıkı bağları olduğunu söyledi.

Mossad başkanı Cohen, İran tehdidi nedeniyle Arap ülkeleriyle geniş kapsamlı bir barış anlaşmasına varılma şansının olduğunu belirterek, “Bir kereliğine kullanılabilecek bir fırsat penceresi var” dedi.

İsrail ile Filistin arasındaki sorunu değinen Cohen, Hamas'ı suçlayarak, Batı Yaka'daki ateşi yakmak için tüm gücüyle çalıştığını söyledi.

Haber Ara