Dolar

32,5885

Euro

34,8412

Altın

2.508,17

Bist

9.693,46

'Moskova ve Şam, Cerablus harekâtı öncesi haberdar edildi'

'Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili harekatın başlangıcı öncesinde Moskova ve Şam haberdar edildi.'

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-25 09:07:33

'Moskova ve Şam, Cerablus harekâtı öncesi haberdar edildi'

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre, Türkiye'nin Cerablus harekâtıyla ilgili ABD ve dolayısıyla IŞİD'le mücadele koalisyonu ile Rusya'yı da bilgilendirdiği ileri sürüldü. ABD'nin de operasyona havadan koruma yaptığı belirtildi. Rusya'nın da operasyon bilgisini Şam'la paylaştığı öne sürüldü.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Türk ordusunun uluslararası koalisyon güçleriyle bu sabah Cerablus'ta başlattığı Fırat Kalkanı operasyonu hakkında bir açıklama yayımlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-Suriye sınırında yaşanan gelişmelerin Moskova'da derin bir endişeye neden olduğunu vurguladı.

Açıklamada, "Her şeyden önce, çatışma bölgesindeki durumun daha istikrarsız hale gelme riski rahatsızlık veriyor. Zira sivil nüfus arasında ölümler meydana gelebilir ve Kürtlerle Araplar arasındaki etnik anlaşmazlıklar körüklenebilir" ifadelerine yer verildi.

SURİYE'DEN TEPKİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Cerablus bölgesine başlattığı 'Fırat Kalkanı' harekatına ilişkin Suriye Dışişleri'nden "Tankların sınırı geçmesi egemenliğimizin ihlali" açıklaması yapıldı. Açıklamada, "Türk tanklarının Suriye'ye girmesi Suriye'nin egemenliğinin ihlalidir, kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

OPERASYON SIRASINDA BİLGİ GEÇİLMİŞTİ

Dün gün içerisinde de devam eden Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında konu ile ilgili bilgi "Moskova bilgilendirildi" açıklaması yapılmıştı.

Haber Ara