Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Moskova-Sofya arasında gerilim tırmanıyor: Rusya'dan, Bulgaristan'a misilleme

Moskova-Sofya arasındaki ilişkilerde gerilim tırmanıyor. Rusya'nın, Sofya Büyükelçiliği'nde görevlendirilen Savunma Ataşesi'ne Bulgaristan’ın vize vermemesi üzerine Moskova yönetimi, Bulgaristan'ın Moskova Büyükelçiliğinde görevli bir diplomatı sınır dışı ettiğini duyurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-05 14:54:13

Moskova-Sofya arasında gerilim tırmanıyor:  Rusya'dan, Bulgaristan'a misilleme

Rusya ile Bulgaristan arasında yaşanan 'TürkAkım'ı geriliminden sonra bugün de, iki ülke arasında ‘diplomat' krizi yaşanıyor.

Moskova-Sofya arasındaki ilişkilerde gerilim. Rusya'nın, Sofya Büyükelçiliği'nde görevlendirilen Savunma Ataşesi'ne Bulgaristan'ın vize vermemesi üzerine Moskova yönetimi, Bulgaristan'ın Moskova Büyükelçiliğinde görevli bir diplomatı sınır dışı ettiğini duyurdu.

Söz konusu karar, Bulgaristan hükümetinin Rusya'nın Sofya Büyükelçiliğinde görevlendirilen Savunma Ataşesine vize vermemesinin ardından geldi.

Moskova, kararın misilleme amacıyla yapıldığı bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan'ın Moskova Büyükelçisi Atanas Krastin'e diplomatik teamüller gereği, diplomatın 24 saat içinde Rusya'yı terk etmesi gerektiğinin iletildiğini açıkladı.

Sovyetler Birliği döneminde Moskova'nın yakın müttefiki olan Bulgaristan, geçtiğimiz günlerde 'casusluk' suçlaması ile bir Rus diplomatı sınır dışı etmişti.

Rusya ile Bulgaristan arasında yaşanan TürkAkım geriliminde iki ülke liderlerinin yaptıkları açıklamalar ile tansiyon yükselmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Bulgaristan'ı TürkAkım projesini kasıtlı olarak geciktirmekle suçlamıştı.

Haber Ara