Dolar

32,5595

Euro

34,8989

Altın

2.427,12

Bist

9.645,02

Moskova’dan, Münih Konferansı katılımcılarına eleştiri

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zaharova, Münih Güvenlik Konferansı'na katılan ülkelerin temsilcilerini eleştirerek, konferansta ortak tek bir gündem olmadığını, konuşmacıların ülkesini değil, kişisel olarak kendisini neyin endişelendirdiğinden bahsettiğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-17 10:17:31

Moskova’dan, Münih Konferansı katılımcılarına eleştiri

Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen ve ana gündem konusu ‘Libya' olan 56'ıncı Münih Güvenlik Konferansı sona erdi; fakat, konferansa ait eleştiriler ise sürüyor.

Yaklaşık 35 devlet ve hükümet başkanı ile 100 Dışişleri ve Savunma Bakanı'nı bir araya getiren Mühih Güvenlik Konferansı'na en büyük eleştiri Rusya'dan geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, Münih Güvenlik Konferansı'na katılan ülkelerin temsilcilerini eleştirerek, konferansta ortak tek bir gündem olmadığını, konuşmacıların ülkesini değil, kişisel olarak kendisini neyin endişelendirdiğinden bahsettiğini söyledi.

Zaharova, “Rossiya 1” televizyon kanalında yaptığı açıklamada konuşmacıların ‘eleştiriye bile tahammül etmediklerini' belirterek, “Konferansta Avrupa alanı da dahil olmak üzere gerçek tehdit ve zorlukların ele alınmasını içeren net, yapılandırılmış, ortak bir normal gündem yoktu. Herkes sadece ülkesini değil, kişisel olarak onu neyin endişelendirdiğinden bahsetti” diye konuştu.

Uluslararası diyaloğa ihtiyaç olduğunu söyleyen Rusya sözcüsü Zaharova, konferansta tek bir sesin veya dünya sorunlarının tek bir görüşünün tamamen olmadığına dikkat çekti ve açıklamasında “Bu organizatörlerden çok, dünya toplumuna yöneltilecek bir soru” ifadelerine yer verdi.

Ülkelerin konferansta çıkarlarına göre hareket ettiğini savunan Zaharova, konferansta yer alan büyük devletleri eleştirerek, bu ülkelerin uluslararası hukuku tanımadıklarını iddia etti ve “Münih Güvenlik Konferansı, amacından çıkarak Rusya ve Çin karşıtlığına dönüştü” dedi.

Haber Ara