Dolar

32,5699

Euro

34,9505

Altın

2.427,08

Bist

9.722,09

Moskova'daki Müslümanlar ramazana hazır

Rusya'nın başkenti Moskova'da 500 kişilik iftar çadırı kuruldu - Ramazan dolayısıyla dini kitap ve eşya satışları arttı - Zafer Parkı'nda bulunan Anıt Camisi imamı Gimatdinov:- 'Moskova'da yaşayan Müslümanların oruca ve teravih namazına ilgisi her sene artıyor' - 'Müslümanlar manevi olarak ramazanın havasına girdi. Tüm vakit namazlarında camimiz doluyor'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-26 11:07:21

Moskova'daki Müslümanlar ramazana hazır
HAKAN CEYHAN AYDOĞAN - Rusya'nın başkenti Moskova'da yaşayan Müslümanlar, ramazan hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor.

Moskova'daki camilerin etrafında ramazan dolayısıyla dini kitap, seccade, takke ve tesbih gibi eşyaların satışı artarken Moskova'da helal gıda satan marketlerde alışveriş yoğunluğu yaşanıyor.

İlk orucun yarın açılacağı iftar çadırının hazırlıklarında da son aşamaya gelindi.

- Moskova'da oruca ilgi artıyor

Zafer Parkı'ndaki Anıt Camisi İmamı Ashat Gimatdinov, Moskova'da yaşayan Müslümanların oruca ve teravih namazına ilgisinin her sene arttığını söyledi.

Gimatdinov, Moskova'da hafta başından itibaren ramazanın manevi atmosferinin hissedilmeye başlandığını vurgulayarak, "Müslümanlar manevi olarak ramazanın havasına girdi. Camimiz, beş vakit namaz kılmaya gelenlerle doluyor." dedi.

Ramazan boyunca Moskova'da yaşayan Müslümanlar arasında farklı bir manevi havanın hakim olduğunu anlatan Gimatdinov, "Akşam namazını burada kılanlar, hemen yanımızdaki ramazan çadırına geçiyor. Ardından teravih namazı kılınıyor. İsteyenler camide sahur yapıyor." ifadelerini kullandı.

- En büyük iftar çadırı

Moskova iftar çadırı sorumlusu Azat Galarin iftar çadırında, bu sene 13. kez hizmet vereceklerini belirterek, "Bu yılki çadır, önceki yıllara göre en büyük çadır. Aynı anda 500 kişi iftar yapabilecek. Bir gecede toplam bin 200 kişiyi misafir etmeyi planlıyoruz. Çadırda iftarın yanı sıra her akşam farklı bir etkinlik organize edilecek. 5 Haziran'da Türkiye Akşamı ve iftarı düzenlenecek." dedi.

İftar çadırını farklı dinlere mensup yüzlerce kişinin de ziyaret ettiğini belirten Galarin, organizasyonda 50 kişinin görevli olduğunu, yaklaşık 80 gönüllünün de yardım ettiğini bildirdi.

Galarin, Moskova'nın dışında Kazan, Tümen ve Yekaterinburg şehirlerinde de iftar çadırı kurulduğunu belirtti.

Rusya'da ilk teravih namazı bu akşam kılınacak. Müslümanlar, ilk sahura da sabaha karşı kalkacak.

Haber Ara